Kennisruimte
Image default
Wijn

Waarom je een fles Esk Valley wijn moet proberen

Esk Valley staat bekend als een van de topmerken wijnen afkomstig uit de Esk Valley Estate in Hawke’s Bay. Het is begrijpelijk dat deze wijnen zo lekker zijn. Met uiterste zorg, oog voor detail, traditie en de ligging in het zonnigste deel van Nieuw-Zeeland is het bijna een recept voor gegarandeerd succes. Esk Valley wijnen onderscheiden zich echt op de manier hoe de wijnen geproduceerd worden. Hier komt geen moderne techniek aan de pas. De eerlijke, eenvoudige en praktische manier is overduidelijk te proeven in het volledige assortiment. 

Smaaksensatie

Van het merk Esk Valley zijn verschillende soorten wijn verkrijgbaar. Maar Esk Valley Estate is pas echt op de kaart gezet door de Sauvignon Blanc. Sinds de ontdekking van deze druivensoort is Nieuw-Zeeland echt als wijnland op de kaart gezet. Bij het drinken van de Sauvignon Blanc wijnen zul je proeven dat met name de exotische aroma’s als passievrucht en grapefruit naar voren komen. Misschien niet de smaken die je in eerste instantie associeert met Nieuw-Zeeland, maar kenmerkend is voor de wijnen. 

Maar de wijnen zijn complexer dan dat. Wanneer je jezelf trakteert op een kwalitatieve Sauvignon Blanc dan zul je proeven dat er genoeg ‘groene tonen’ zijn om de exotische smaken in balans te brengen. In de complexiteit in smaken proef je de aroma’s van artisjok, tomatenstelen en gemaaid gras. Vooral voor de liefhebbers van een fris wijntje is het aan te raden om deze wijnen jong te drinken. 

Proces van wijnmaken

Zoals aangegeven is vooral het proces van Esk Valley, naast de druif, deze wijnen zo bijzonder. Zo worden de druiven van individuele percelen verzameld. Om de frisheid te bewaren worden de druiven direct geperst. Maar ze hebben nog een truck om de wijn zo fris van smaak te krijgen. Esk Valley kiest ervoor om voor de frisse wijnen de druiven in de nacht te oogsten. Gezien het in Nieuw-Zeeland behoorlijk warm kan worden, maakt het verschil door te oogsten wanneer het wat koeler is. Ook het proces van fermenteren van frisse wijnen gebeurt bij koude temperaturen. 

Ligging

Locatie, locatie en locatie. De locaties van de wijngaarden zijn met zorg uitgekozen voor de Esk Valley wijnen. Zo zijn de wijngaarden te vinden in de twee beroemdste wijnregio’s van Nieuw-Zeeland; Hawkes Bay aan de oostkust. Hier komen met name de meer klassieke wijnstijlen vandaan. Aan de oostkust profiteren de wijngaarden van het warme zeeklimaat en de grindbodems. Dit zijn de meest ideale omstandigheden voor rode en vollere witte wijnen. Naast de wijngaarden in Hawkes Bay heeft Esk Valley ook een wijngaard in Marlborough. Deze regio staat bekend om de unieke stijl van de Sauvignon Blanc. Dit komt door de meer koelere nachten.

Op deze manier profiteert Esk Valley van de verschillende klimaten om wijn te produceren van de hoogste kwaliteit. Dit wordt op een eenvoudige en praktische manier gedaan waarbij de omgeving zorgt voor de unieke smaak.

 

https://www.vinify.nl/wijnhuis/esk-valley