Kennisruimte
Image default
Eten en drinken

Waarom houdt een appel per dag de dokter weg?

Je hebt vast wel eens mensen horen zeggen dat een appel per dag de dokter weghoudt. Maar heb je je ooit afgevraagd wat deze zin letterlijk betekent? Als u op zoek bent naar antwoorden op deze stelling, dan helpen wij u verder.

Als je elke dag een appel eet, wat voor appel het ook is, het verjongt niet alleen je huid, maar geeft je lichaam ook veel voedingsstoffen en vitamines die het nodig heeft om gezond te blijven. Als de meeste van uw gezondheid mechanismen goed werken, is de kans klein dat u voor gezondheidsproblemen naar de dokter moet. Dus de volgende keer dat u fruit gaat kopen of online fruit bestelt, zorg er dan voor dat appels deel uitmaken van het fruit dat u koopt.

Laten we het nu hebben over de voordelen van het eten van appels en hoe ze je gezond houden.

Wat voor soort voedingsstoffen bevat het?

Appels zitten boordevol voeding. Ze bevatten verschillende vitamines zoals vitamine A, C en B6. Het bevat ook mineralen, waaronder riboflavin, kalium koper, mangaan en magnesium. Bovendien bevat het ook organische verbindingen, waaronder fytonutriënten en flavonoïden (zoals epicatechin, quercetin en phloridzin).

Ze zijn ook rijk aan antioxidanten en voorzien je van ongeveer 12% van je dagelijkse dosis vezels.

Geweldig voor je huid

Appels kunnen geweldig zijn voor je huid, omdat ze je huid op veel manieren ten goede kunnen komen. Het eten van appels helpt niet alleen je huid op te fleuren, maar kan ook helpen om tekenen van veroudering op je huid te verminderen.

Appels zijn ook natuurlijke hydrators voor de huid en bieden ook natuurlijke UV-bescherming. Het eten van een appel per dag kan ook donkere kringen verminderen en acne en donkere vlekken behandelen. Dit betekent dat het hebben van een appel per dag je er jong en mooi uit kan laten zien. En dit zijn nog maar de voordelen voor de huid.

Helpt angst te verminderen

Appels bevatten mangaan en magnesium die het lichaam helpen te ontspannen en angst bij een persoon helpen verminderen. De voedingsstof helpt je ook om ’s nachts goed te slapen. Dus als je angstproblemen hebt en moeite hebt met slapen, moet je regelmatig appels gaan eten.

Voorkomt dat u chronische ziekten krijgt

Appels kunnen u beschermen tegen veel chronische ziekten. Vraag je je af hoe? Welnu, het antwoord hierop is dat appels vol zitten met antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Deze vrije radicalen kunnen een oorzaak worden van kanker en andere chronische ziekten zoals hartaandoeningen. De antioxidanten die rijk zijn aan appels helpen je lichaam er vrij van te blijven. Ze voorkomen ook dat het lichaam allerlei soorten oxidatieve schade aanricht.

staan ​​bekend als goed voor de botgezondheid

Het eten van fruit kan je botdichtheid in het algemeen verhogen. Het is erg belangrijk voor vrouwen, vooral wanneer ze de 40 bereiken, omdat hun beenmerg na verloop van tijd begint af te nemen, waardoor hun botten zwak worden. Het hebben van appels kan je helpen botsterkte te krijgen. Het eten van appels vanaf jonge leeftijd kan je helpen om je botten langer stevig te houden. Dit geldt voor alle soorten appels, of je nu gouden appels of rode appels koopt.