Kennisruimte
Image default
Industrie

Waar dien je op te letten bij het kiezen van een portaalkraan of kettingtakel?

Ben je op zoek naar een nieuwe portaalkraan of kettingtakel? Bijvoorbeeld voor een klus die je privé wil uitvoeren? Of voor een zakelijk (bouw)project?

Dan wil je natuurlijk weten waar je op moet letten bij de aankoop van de portaalkraan of kettingtakel. Of wil je wellicht liever een takel of kraan huren?

In dit artikel geven we je een aantal tips om te kijken voordat je een beslissing maakt.

Tip 1. Denk na over de toepassing van de portaalkraan en kettingtakel

Allereerst is het belangrijk om na te denken over hoe je de portaalkraan en de kettingtakel wilt gaan gebruiken. Met andere woorden, denk na over de toepassing van de kraan of takel, het gewicht dat moet worden getransporteerd en de locatie waar de kraan zal worden ingezet. Pas als je helder hebt waar je de kraan en/of takel voor gaat gebruiken en hoe je het gaat inzetten, kun je namelijk pas effectief op zoek naar een portaalkraan of kettingtakel die hier goed bij past.

Tip 2. Steek veel tijd in het kiezen van een geschikt product

Als je weet waar je de portaalkraan of kettingtakel voor nodig hebt, dan is de volgende stap om op zoek te gaan naar een geschikt product. Allereerst is het aan te raden om je goed in te lezen. Gewoon een Google zoekopdracht zal hierin al veel voor je doen.

Je kunt ook op YouTube en op andere videoplatforms video’s zoeken waarin mensen het gebruik van een specifiek product demonstreren. Zo leer je veel over hoe het in de praktijk gebruikt kan worden. Vaak staan er onder video’s ook een commentaarsectie. Daarin kun je veel tips en ervaringen van gebruikers lezen.

Tips en ervaringen met portaalkranen en kettingtakels kun je ook op forums vinden. Het kan even wat tijd kosten voor je hier geschikte forums voor gevonden hebt, maar als je ze gevonden hebt zul je een oase van waardevolle adviezen en meningen vinden.

Tip 3. Bedenk je of je wil huren of kopen

Als je hebt besloten welk product je wil kopen, dan is de volgende stap om te besluiten of je het wil kopen of huren. Een belangrijk aspect in de keuze om een portaalkraan of kettingtakel te huren of te kopen is hoe lang je het gaat gebruiken. Als je het over een langere periode veelvuldig gaat gebruiken ,dan kan het voordeliger zijn om een product te kopen. Onze tip hierbij is om de kosten voor huren en kopen in een Excel- of Google Sheets-bestand naast elkaar te zetten.

Als je besluit een portaalkraan of kettingtakel te kopen, zorg er dan voor dat je dit bij een goede partij doet met goede retourvoorwaarden. Als er dan toch iets mee mis blijkt te zijn, dan kun je je garantie claimen.

https://www.adaklein.nl/portaalkraan/