Kennisruimte
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten bezems voor bouwen, meten en bebakenen: welke zijn handig?

Of je nu een professionele bouwer of een doe-het-zelver bent, een goede bezem is onmisbaar bij het bouwen, meten en bebakenen. Maar welke bezems zijn het geschiktst voor deze taken? In deze blog bespreken we verschillende soorten bezems die handig zijn bij bouwen, meten en bebakenen. We benoemen ook een zachte bezem die je misschien nog niet kent.

 

Harde bezem

Een harde bezem is waarschijnlijk de bezem die je het meest gebruikt tijdens het bouwen. Deze bezem is perfect om stenen, cement en bouwafval weg te vegen. Met de harde haren kun je hardnekkig vuil en resten gemakkelijk verwijderen. De bezem is ook handig om de grond gelijk te maken en onkruid en grassen in te drukken voordat je begint met bouwen en je vindt ze bij Visser en Visser.

 

Zachte bezem

Een voorbeeld van een zachte bezem is de Franse zachte bezem. De bezem bestaat uit zachte, dunne en flexibele haren die geen krassen op je oppervlakken maken. Deze bezem is perfect voor het opruimen van bijvoorbeeld stof en zaagsel na het zagen van hout. De haren van de zachte bezems zorgen ervoor dat het zaagsel en stof niet door de lucht gaat waaien, wat het gezonder maakt om in de ruimte te kunnen ademen.

 

Handveger

Naast een standaard bezem, is een goede handveger een absolute must tijdens het bouwen. Een handveger is handig om stof en afval in kleine hoekjes te verwijderen waar een reguliere bezem niet bij kan. Ook is het mogelijk om hiermee je exacte meting van het bouwoppervlak te preciseren. Hoe minder stof, hoe minder afwijking in de meting.

 

Bezem op steel

Een bezem op steel kan een harde en/of zachte bezem zijn, afhankelijk van waarvoor je hem wilt gebruiken. Met een lange steel kun je hogere oppervlakken bereiken, zoals dakgoten en gevels. Een steel komt ook van pas bij het egaliseren van een groter oppervlak.

 

Speciale bouwbezems

Speciale bouwbezems zijn bedoeld voor zeer specifieke taken, zoals bijvoorbeeld het verwijderen van sneeuw of het optillen van zwaardere materialen zoals puin. Deze bezems zijn robuuster en zwaarder dan standaard bezems en worden aangepast aan specifieke bouwgerelateerde taken.