Kennisruimte
Image default
Verbouwen

Verhuisdozen inpakken met kinderen

Verhuisdozen inpakken met kinderen

Verhuizen is een ingrijpende gebeurtenis voor kinderen. Betrek ze daarom zoveel als mogelijk in alle hectiek. Neem voordat je gaat pakken alle spullen door met je kids en laat ze zelf beslissen wat ze meenemen en weg doen. Betrek ze ook bij het verhuisdozen kopen. Stap één is het lezen van deze blog. Klik hier voor verhuisdozen en ander verhuismateriaal. Leer ze dat opruimen ruimte bespaart in de vrachtwagen, maar zorg ervoor dat ze weten dat minder meenemen betekent dat er ook meer ruimte is voor eventuele nieuwe spullen. Dit zal hen helpen om niet te denken aan wat ze kwijtraken als een verlies. Het is handig om je kinderen goed te instrueren voordat ze beginnen. Geef ze duidelijke taken en grenzen. Verdeel bijvoorbeeld alles in drie verschillende stapels: bewaren, weggooien en doneren of weggeven aan de plaatselijke kringloop. Je kan ze ook adviseren om spullen vanuit de garage te verkopen. Laat ze de opbrengst wel zelf houden zodat ze kunnen gaan winkelen voor hun nieuwe kamer.

Leer de omgeving kennen

Kinderen hebben tijdens de verhuizing moeite met de controle die ze kwijt raken. Verlicht hun stress door ze op de hoogte te houden. Leg van te voren goed uit waarom je verhuist, wat de tijdlijn is en wat ze kunnen verwachten. Laat ze ook het nieuwe huis zien op Funda en verken alvast de nieuwe buurt door er heen te rijden en wat rondjes te maken. Op deze manier gaan ze zich meer thuis voelen wanneer de verhuisdag komt.

Stel een speciale doos samen

Laat je kind een doos inpakken met belangrijke spullen. Dit kunnen lievelingsspullen zijn zoals een knuffel of deken, iets om ze te vermaken, recepten, toiletartikelen, een verandering van kleding, enz. Label duidelijk elke doos en laat je kind de doos zelf inpakken. Hoewel inpakken over het algemeen niet als ‘leuk’ wordt beschouwd, kan het een leukere ervaring worden gemaakt met de juiste houding en wat creativiteit. Speel muziek, versier de dozen, maak een spel van het proces, bied aan om naar het favoriete restaurant van uw kind te gaan zodra hun kamer is ingepakt – alles om het proces van inpakken en verplaatsen een betere ervaring te maken. Niet alleen zullen je kinderen het waarderen, maar je zult er ook meer van genieten.

 

https://verhuisdozen.store/