Kennisruimte
Image default
Tuin en buitenleven

Tuincentrum in de buurt: De beste planten en bloemen om te kopen, te verzorgen en tentoon te stellen

Als je in een appartement woont, is de grootte van je huis vaak beperkt. Daarom houden zoveel mensen die in kleine ruimtes wonen van hun binnentuin. Zo heb je een beetje natuur in huis zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Als u geïnteresseerd bent in het beginnen van uw eigen binnentuin, maar niet zeker weet waar te beginnen, zijn hier enkele suggesties over welke planten en bloemen u moet kopen bij het tuincentrum, verzorgen en tentoonstellen.

 

 

Luchtplanten

Luchtplanten worden ook wel epifyten genoemd, wat betekent dat ze geen grond nodig hebben om te groeien. Ze halen hun voedingsstoffen uit de lucht en het regenwater. Ze zijn perfect voor hanging baskets en potten binnenshuis. Ze komen in een assortiment van prachtige kleuren en ze hoeven niet vaak water te krijgen. Het mooiste is dat ze gemakkelijk te verzorgen zijn en dat je geen groene vingers nodig hebt om ze te kweken.

 

Bromelia’s

Bromelia’s zijn de perfecte planten voor binnentuinen omdat ze kunnen overleven in een omgeving met weinig licht. Ze vergen weinig onderhoud en kunnen overleven in droge grond. Er zijn veel verschillende soorten bromelia’s, zodat u er een kunt vinden die bij uw smaak en inrichting past. Sommige bromelia’s produceren bloemen, wat ze nog aantrekkelijker maakt.

 

Cactussen

Als je van het idee van een cactus houdt, maar niet het geduld hebt om er een te verzorgen of op een plek woont waar hij niet kan overleven, zijn cactussen een goede optie voor binnentuinen. De meeste cactussen hoeven maar één keer per maand water te krijgen. Je kunt ze houden in decoratieve potten of in gewone plastic bakken. Kies wel een soort die in uw binnenruimte past.

 

Succulenten

Als u wat kleur wilt toevoegen aan uw binnentuin, zijn vetplanten de perfecte planten. Ze zijn er in een grote verscheidenheid aan kleuren en ze zijn heel gemakkelijk te verzorgen. Je hoeft ze maar één keer per maand water te geven en ze staan het liefst droog. Je kunt kleine vetplantjes vinden die het goed doen in kleine potten of hangmanden.

 

Orchideeën

Als u van bloemen houdt, zijn orchideeën de perfecte planten voor uw binnentuin. U kunt een assortiment prachtige orchideeën vinden in veel verschillende kleuren en met verschillende patronen. Ze vereisen speciale verlichting, maar verder zijn ze gemakkelijk binnenshuis te verzorgen. Ze produceren ook prachtige bloemen die wat kleur en frisheid in uw huis brengen.

 

Bloemen voor in uw binnentuin

Als je van het uiterlijk van een mooie bloem houdt, maar geen groene vingers hebt, is het goede nieuws dat er veel soorten bloemen zijn die gemakkelijk binnenshuis te kweken zijn. Je kunt binnenbloemen vinden die het hele jaar door bloeien. Enkele van deze bloemen zijn: – Afrikaanse viooltjes – Amaryllis – Chrysanten – Gerbera margrieten – Vakantie Cactussen – Orchideeën – Bromelia’s – Cactussen – Rozen – Succulenten – Zweedse klimop

 

Conclusie

Binnenshuis tuinieren is een geweldige manier om een beetje natuur in huis te halen. Er zijn veel verschillende planten en bloemen die gemakkelijk te verzorgen zijn en goed gedijen in een omgeving met weinig licht. Dit zijn maar een paar van de vele mogelijkheden. Of u nu de voorkeur geeft aan luchtplanten, bromelia’s, cactussen, orchideeën of alle bovenstaande, u zult de perfecte planten voor uw binnentuin kunnen vinden.

https://www.tuincentrumoverzicht.nl/groenrijk