Kennisruimte
Image default
Tuin en buitenleven

Top 5 Tuincentra in België: Handige tips en ideeën voor uw tuin

Top 5 Tuincentra in België: Handige tips en ideeën voor uw tuin

 

Wist u dat de gemiddelde Belg ongeveer 100 minuten per week besteedt aan het onderhouden van zijn eigen tuin? Dat is veel tijd, zeker als je bedenkt dat de meesten van ons ook nog andere verplichtingen hebben. Tuiniers hebben niet altijd de tijd om hun eigen tuin te plannen, te planten en van de grond af aan op te bouwen. Dus wat doen we als we onze buitenruimte mooier en toegankelijker willen maken, maar niet over de nodige tijd of expertise beschikken? Hulp zoeken! Er zijn veel manieren om aan planten en tuingereedschap van topkwaliteit te komen zonder je in het zweet te werken. Hier zijn 5 goede tips over waar u de beste tuincentra in België kunt vinden, samen met enkele nuttige ideeën voor uw tuin.

 

Wat is een tuincentrum?

Een tuincentrum (of “bloemist” als je in Nederland bent) is een locatie waar je planten en tuingereedschap kunt kopen. De meeste tuincentra geven ook tuinadvies in combinatie met hun verkoop. Als u uw tuin snel op orde wilt hebben, is een tuincentrum de beste plaats om te beginnen. Ze zijn in bijna elke stad te vinden, vaak in de buurt van supermarkten of op industrieterreinen. Tuincentra zijn ideaal als u op zoek bent naar specifieke planten (zoals een bepaald soort boom) of als u een bepaald ontwerp in gedachten heeft. Als u uw eigen ontwerp wilt maken, kunt u ook de benodigde materialen in het tuincentrum kopen.

 

De 5 beste tuincentra in België

Voor onze lijst van de beste tuincentra in België, hebben we ons gewend tot de beoordelingen van consumenten. Hieronder vind je een lijst met de top 5 tuincentra in België. We hebben onze selectie gebaseerd op het gemiddeld aantal reviews per tuincentrum, evenals de gemiddelde beoordeling. Tuincentrum Henrisson – Sint-Truiden (een stad in de provincie Limburg) – Thonhauser – Aalst (een stad in de provincie Oost-Vlaanderen) – Willems – Geraardsbergen (een stad in de provincie Oost-Vlaanderen) – Tuincentrum Wuytack – Harelbeke (een stad in de provincie Oost-Vlaanderen). Onze nummer 6 is tuincentrum Aveve, waar het personeel altijd met een glimlach klaarstaat om elke klant te voorzien van professionele hulp.

 

Hoe kiest u planten?

Het belangrijkste bij de keuze van planten is het klimaat waaraan ze gewend zijn. Er zijn specifieke planten voor verschillende gebieden – je zult bijvoorbeeld geen palmbomen vinden die in de Noordzee groeien! – Als u in een zeer droog klimaat woont, kunt u misschien beter een cactus kiezen. Cactussen zijn goed bestand tegen hoge temperaturen en droge grond. – Als u in een zeer nat klimaat woont, kunt u het beste een plant kiezen die tegen een hoge luchtvochtigheid kan, zoals een varen. – Als u in een koud klimaat woont, wilt u een plant kiezen die tegen vriestemperaturen kan. – Als u in een warm klimaat woont, kunt u het beste een plant kiezen die bestand is tegen hoge temperaturen en een kort groeiseizoen heeft. – In zeer zonnige gebieden kunt u het beste een plant kiezen met grote bladeren of bloemen om zich tegen de zon te beschermen. – In zeer schaduwrijke gebieden kunt u beter een plant kiezen die zich kan aanpassen aan weinig licht.

 

Tips voor het renoveren van uw tuin

– Bekijk uw tuin in zijn geheel. Wat ontbreekt er nog? Wat moet worden verwijderd? – Beslis wat u met uw tuin wilt: is het een plek om te ontspannen en te genieten, of wilt u er ook andere activiteiten in doen, zoals sporten? – Beslis hoe u uw tuin wilt gebruiken: tuinieren, sporten, gezelligheid, enz. – Beslis hoeveel u wilt uitgeven. Je hoeft niet veel geld uit te geven om een mooie tuin te maken!

http://www.tuincentrumoverzicht.be