Kennisruimte
Image default
Fotografie

Tips om zelf mooie foto’s met je telefoon te maken

Tegenwoordig heeft iedereen een telefoon die al kwalitatief goede foto’s kan maken. Hier hoef je geen professionele fotograaf voor in te schakelen. Als je goede foto’s van je huis wil maken kan je dat zeker makkelijk zelf doen, maar hoe maak je de perfecte foto van je huis? Wij geven je een aantal simpele, maar handige tips die helpen bij het maken van kwalitatief betere foto’s.

Maak je lens schoon

Het klinkt logisch, maar het is belangrijk om je lens goed schoon te maken. Vaak zitten er toch nog vingervlekken of stof op je lens waar je niet bewust van bent. Maak daarom eerst je lens schoon met een doekje, voordat je foto’s gaat maken.

Scherp stellen

Je camera stelt meestal automatisch het voorwerp dat het meest dicht bij staat, scherp. Als je een andere deel van de foto scherp wilt stellen, klik dan met je vinger op het punt dat jij scherp wilt stellen. De scherpte zal zich dan vanzelf aanpassen. Hierdoor kan je de nadruk van de foto veranderen.

Natuurlijk licht

Het licht is misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van het maken van een kwalitatief goede en mooie foto. Gebruik als het kan zoveel mogelijk natuurlijk licht. Maak gebruik van zonnige, lichte dagen of als de zon opkomt of ondergaat. Wil je binnen foto’s maken? Zorg er dan voor dat je een foto maakt met het licht in je rug.

Telefoon recht houden

Een scheve foto kan soms een leuk effect hebben, maar als je een kwalitatief goede foto wil hebben, zorg er dan voor dat je je telefoon recht houdt. Bij veel telefoons kan je een raster aanzetten zodat je kan zien of de foto recht genomen wordt.

Gebruik verschillende functies

Vaak heeft je telefoon verschillende functies om een foto te maken. Verken alle functies door middel van het zoeken van informatie of door het simpelweg zelf uit te proberen. Als je de functies kent is het uiteindelijk makkelijker om mooie eindresultaten te behalen.

Door aan deze handige tips te denken tijdens het maken van een foto, zul je al merken dat de foto’s van betere kwaliteit zullen zijn. Ook als het de eerste keren niet meteen lukt of aan je eisen voldoet. Geen probleem! Gewoon blijven oefenen.

https://www.fotobewerkenonline.nl/hoe-maak-je-de-perfecte-foto-van-je-huis/