Kennisruimte
Image default
Hobby en vrije tijd

Tiger Mulch een veilige ondergrond

Buitenspelen is voor de gezondheid van kinderen heel belangrijk. Bovendien is het leuk om met andere kinderen in de frisse lucht te spelen. Als kinderen buitenspelen zijn ze vaak in een speeltuin te vinden. Er wordt veel aandacht besteed aan de veiligheid van speeltoestellen, maar even zo belangrijk is de ondergrond waarop deze speeltoestellen staan. Tigermulch is zo’n ondergrond.

Waarom een veilige valondergrond

Als kinderen spelen, bestaat altijd het risico dat ze een keer vallen. Dat hoort erbij en op het moment dat het gebeurt, is een goede valondergrond belangrijk om ergere kwetsuren te voorkomen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan rubber tegels, kunstgras, valdempend zand of houtsnippers. Een nieuwe mogelijkheid is om gebruik te maken van Tiger Mulch.

 

Voordelen van Tiger Mulch

Tigermulch is een valdempende ondergrond die gemaakt is van gerecyclede banden gecombineerd met een polyamide hars. Het voordeel van Tiger Mulch is, dat het tegen alle weersomstandigheden kan. Bovendien heeft het geen verharde onderlaag nodig, zoals bijvoorbeeld bij rubberen tegels. Dit maakt het tot een goedkopere ondergrond. Het heeft de kleur van houtsnippers en dat geeft het een natuurlijke uitstraling. In vergelijking met houtsnippers heeft het als voordeel dat het langer meegaat, omdat houtsnippers sneller vergaan in de natuur. Daarnaast is het slipvrij, zodat kinderen niet uitglijden. Ook kan er makkelijk overheen gereden worden met een rolstoel, een extra voordeel bij een inclusieve speeltuin die ook toegankelijk is voor mindervalide kinderen.

Met Tiger Mulch als valondergrond kunnen kinderen veilig spelen en veiliger vallen.