Kennisruimte
Image default
Hobby en vrije tijd

Shani-Saturnus in de Vedische astrologie

Saturnus en sterrenbeeld Weegschaal, ook bekend als Shanidev in de Vedische mythologie, is de meest gerespecteerde onder alle planeten. Dat is de kracht van Shanidev, dat zijn vermelding alleen al leidt tot angst in de geest van iemand die zijn naam hoort. Een goed geplaatste Saturnus in iemands geboorte horoscoop, bv.  of ,  neemt een tot de hoogten van succes in het leven. Het brengt naam, roem, rijkdom en welvaart. Maar aan de andere kant, als Saturnus slecht in iemands geboortehoroscoop is geplaatst, kan het veel schade aanrichten in iemands leven.

Terwijl de planeet Saturnus met angst en achting wordt opgezocht in alle systemen van astrologie, wordt aangenomen dat Shanidev in de Vedische astrologie wordt geassocieerd met een diepe Karmische connectie. Wanneer iemand wordt getroffen door Shanidev, is het gewoon niet mogelijk om aan de vruchten van zijn Karma’s te ontsnappen, en het is voor het doen en laten van zijn verleden dat men de vruchten plukt.

Er zijn twee fasen die vaak geassocieerd worden met Shanidev, de ene is de dhaiya van Shani, en de andere is de sadhesati van Shani. Saturnus duurt ongeveer 30 jaar om zijn rondgang rond de zon te voltooien, en komt overeen met elk van de zodiac dieren gedurende een periode van twee en een half jaar. Wanneer Shanidev gedurende een periode van tweeëneenhalf jaar in de dierenriem zit, wat het vierde of achtste teken van iemands maanteken is volgens zijn geboortehoroscoop, dan wordt er gezegd dat het een dhaiya van Shani is. Mensen werken heel vaak aan het vinden van remedies voor kwelling veroorzaakt door Shani. Een van de meest voorkomende remedies is het bezoeken van een Hanuman-tempel op zaterdag, omdat wordt aangenomen dat met de zegeningen van Heer Hanuman, de ellende die heer Shanidev heeft veroorzaakt, kan worden overwonnen.

De andere malefische periode is de Sadhe Sati van Shani, een fase van zeven en een half jaar waarin Saturnus door een van moonsign gaat, het teken vlak daarvoor en het teken ernaast. Aangezien Saturnus in elk teken tweeënhalf jaar staat, telt de totale periode op tot zeven en een half jaar. Dit is een lange fase, waarin wordt gezegd dat de invloed van Shani erg sterk is over het individu. Er wordt aangenomen dat het in deze fasen soms moeilijk kan zijn om vooruitgang te boeken op alle gebieden van het leven. Men moet tevreden zijn met het karmische pakket van sterrenbeeld Schorpioen dat Lord Shanidev levert aan het individu en er het beste van maken.

Volgens sommige overtuigingen ontleent Shanidev zijn naam aan het Sanskrietwoord Sanaye, wat langzaam betekent. Van Shanidev wordt verondersteld dat het vertragingen veroorzaakt en obstakels oproept tijdens het werk wanneer iemand onder zijn invloed is. Maar ondanks alle nadelige gevolgen die Shanidev in zijn leven heeft, wordt gezegd dat Shanidev de grootste leraar is. Nadat een persoon door de blessure van Shanidev heen is, komt hij naar buiten om sterker te zijn en bezeten van wijsheid.

In essentie brengen alle planeten onze Karma’s terug naar onszelf en onze levens. Maar Shanidev fungeert als een handhaver; hij dwingt onze Karma’s zodanig op ons af dat er geen uitweg is. Saturnus is de meest fenomenale alle planeten en wordt onderscheiden door zijn ringen. Hoewel de planeet eer en integriteit vertegenwoordigt, betekent Heer Shanidev ook discipline, verantwoordelijkheid en grenzen. De zichtbare planetaire ringen die de planeet van sterrenbeeld Boogschutter omringen zijn symbolisch voor deze grenzen.

Bron:
Zodiac Horoscoop

https://zodiac-horoscoop.nl/