Kennisruimte
Image default
Hobby en vrije tijd

Rotterdam, een van de steden in Nederland waar je veel beroemde gebouwen kunt bezichtigen!

Rotterdam, een van de grote steden in Nederland, is onder andere gezegend met veel natuurlijke en door de mens gemaakte grondstoffen die een grote nevenattractie vormen: de Euromast, museum boijmans van Beuningen, railz miniwereld, en zo veel andere nevenattracties. Rotterdam is een gemeente en is toevallig de 6e grootste stad van Europa, ja wat een geweldige prestatie, weet je dat deze stad waar iedereen zoveel van viert ooit is verwoest door overstromingen, en door Hitlers artillerie tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Welke gebouwen en atracties zijn er overgebleven in Rotterdam en kun je nogsteeds bezoeken?

Dat het hele gebouw, behalve het witte huis, overeind is gebleven en dat een grootmoedige inspanning gericht moest zijn op de wederopbouw in plaats van op de verwachte renovatie? Een geweldige pasvorm mag je wel zeggen, maar het is meer dan dat, een geweldig volk klinkt beter. Vandaag de dag is onder de grote toeristische attracties in Rotterdam – Nederland onder andere het skylinegebouw; wil je meer weten? Lees dan verder.

Het Skylinegebouw

Het skylinegebouw moet genoemd worden onder de toeristische attractie in Nederland – Rotterdam, om geen andere reden dan de geest achter de massale bouw. De geest achter de wederopbouw van een gigantisch bouwwerk is niets anders dan een moedige, die weigerde te worden geslagen, die boven de overweldigende aanval van de Duitsers uitstak. Ondanks de aanval, de dood en de massale vernielingen weigerde de overheid om geslagen te worden, en ze deed het ongewone: het oude, door de oorlog verwoeste gebouw afbreken voor een ander, ditmaal een grootmoediger gebouw – wolkenkrabbers. De wolkenkrabbers die in de geest van de wederopbouw werden gebouwd, waren niet de eerste, de waarheid is dat de Nederlanders eerder in beslag werden genomen door de wens om skylines te bouwen, en de eerste wolkenkrabber in Rotterdam werd gebouwd in 1898 – Whitt Huit (het witte huis).

Whitt huitt of wit huis werd gebouwd in 1898, ten tijde van het gebouw was het het 6e grootste gebouw in Europa. Het is een elf verdiepingen tellend gebouw, en staat boven 140ft in opperste elegantie, gepland met de Franse ch?teau-stijl. Het gebouw was een van de weinige gebouwen die het Duitse bombardement van Rotterdam heeft overleefd. Gezien de historische achtergrond en de jarenlange overleving moet de toerist zich verheugen op nostalgische momenten in het gebouw.

Museum Nederland Weg

Het museum is een andere grote kant van de toeristische trekpleister. Rotterdam heeft namelijk veel musea die in het lijstje van dagje weg in nederland top 10 thuis hoort. Volkenkundig museum, maritiem, brigade, museum Boijmans Van Beruningen, Museum Het Schielandshuis etc. Dus als je van historische dingen houdt dan weet ik zeker dat je dit ding niet gaat missen. Een perfecte plek en moet in uw bezoeklijstje staan.

Museum Het Schielandshuis

Dit museum toont stukjes en beetjes van de gemeente: haar volk, de mode en vele andere interessante details die zich in de loop der jaren hebben verzameld. Het is een mooie plek en je zou zeker verbaasd zijn over het niveau van de collectie die ze hebben.

Museum Boijmans Van Beuningen

Dit is een ander top museum dat in de stad Rotterdam is gevonden. Het heeft een compilatie van wereldklasse van oude leiders, moderne, hedendaagse, toegepaste kunst en ontwerpen. Het museum heeft ongeveer 140.000 objecten, waaronder een vaste collectie, 175 medewerkers, vrijwilligers, een jaarlijks budget van twaalf miljoen euro en meer dan 220.000 bezoekers per jaar. Met andere woorden, deze plek is gewoonweg enorm en iets wat je nooit wilt missen in je reis.

https://ticketforsale.nl/