Kennisruimte
Vervoer en transport

Reizen met de taxi als immobiel persoon in de Rolstoeltaxi!

Personen die door het leven gaan in een rolstoel kennen het probleem ongetwijfeld, er is geen taxi die voor hen stop, Noot heeft voor hen de oplossing, namelijk de rolstoeltaxi.

Voor mensen in een rolstoel is het al een stuk ingewikkelder dan voor een doorsnede mobiel persoon om van A naar B te komen. Auto rijden is maar voor weinig rolstoelrijders mogelijk, reizen met het openbaar vervoer is moeilijk, de opstapjes in de bus/trein zijn niet te overbruggen zonder hulp van iemand anders en een chauffeur van een normale taxi rijdt meestal liever verder naar een persoon zonder rolstoel. Noot is een bedrijf die het reizen voor deze personen gemakkelijker maakt, Noot verhuurt auto’s, touringcars, maar het is ook mogelijk een rolstoeltaxi te huren.

De voordelen van een rolstoeltaxi bij Noot

Als u ervoor kiest om bij Noot uw rolstoeltaxi te huren bent u verzekerd van een comfortabele rit wanneer en waarheen u zelf maar wilt, zolang dit maar van tevoren is afgesproken. Bij Noot is het mogelijk om een rolstoeltaxi te huren voor maximaal vier rolstoelgebruikers tegelijk, dus wilt een dagje op stap met uw rolstoel maatjes, Noot zorgt ervoor dat dit kan!

De chauffeurs van Noot zijn niet hetzelfde als een gemiddelde taxichauffeur, allen hebben ze een speciale opleiding voor rolstoelvervoer gevolgd. Dit zorgt ervoor dat ze rekening houden dat de klant een kwetsbaar persoon is, de rijstijl wordt hier degelijk op aangepast en de wensen worden vooraf goed doorgenomen. Tevens krijgen alle chauffeurs jaarlijks de cursus Levensreddend Handelen, mocht er dus toch iets gebeuren bent u altijd in goede handen bij een chauffeur van Noot!

Zoals al eerder benoemd is de rijstijl van uw chauffeur aangepast op uw fysieke toestand, de autobestuurder rijdt met een lagere snelheid en remt geleidelijk i.p.v. plots op de rem te trappen, bochten en drempels worden subtiel benaderd.

Interesse?

Hebt u na het lezen van deze blog enige interesse gekregen in het huren van een rolstoeltaxi bij Noot? Neem dan een kijkje op de website, hier staat meer informatie voor u beschikbaar en kunt u eventueel een offerte aanvragen.