Kennisruimte
Image default
Zorg

Pedagogisch centrum en zorgboerderij in Zeeland

Bij pedagogisch centrum SAM-en in Zeeland kunnen zowel kinderen als jongeren en jongvolwassenen terecht voor therapie en coaching. Van maandag tot en met zaterdag is de zorgboerderij geopend voor diverse (buiten)activiteiten, onder andere met dieren. Het doel van dit zorgcentrum in Ovezande, is het creëren van een veilige plek voor kinderen en jongeren, waar zij mogen zijn wie ze zijn. Er wordt gewerkt aan individuele doelen en er zijn ook thema’s waarop de activiteiten worden aangepast. De organisatie staat voor een betere kwaliteit van leven voor uw kind.

Een veilige plek creëert deze organisatie op de zorgboerderij

De diverse activiteiten die het pedagogisch centrum in Zeeland aanbiedt zijn onder andere dagbesteding, activiteiten die onderwijsondersteunend zijn, coaching voor groepen en individuen, etc. Bij de meeste activiteiten worden paarden ingezet als middel. Voor de jongeren kan het werken met paarden een groot verschil maken. Paarden voelen namelijk onze gevoelens erg goed aan. Het contact leren maken met deze dieren zorgt ervoor dat uw kind dichter bij zichzelf komt. Ze bouwen een vertrouwensband op en leren zo om zichzelf te accepteren, maar ook om anderen in hun omgeving te accepteren. Door de therapie in groepen leren ze samenwerken. De eigenschappen die ze tijdens deze coaching met paarden ontwikkelen, zijn van belang voor het ontwikkelen van goede communicatieve vaardigheden.

Neem contact op met de organisatie voor al uw vragen

Heeft u een kind dat, om wat voor reden dan ook, moeite heeft met meekomen? Op sociaal vlak, of op school bijvoorbeeld? Neem contact met de organisatie van SAM-en, en bekijk samen of uw kind in aanmerking komt voor coaching en therapie op deze locatie. De coaching kan zowel individueel als in groepen van maximaal vier kinderen plaatsvinden. In groepen leren de kinderen samenwerken, communiceren en om hulp vragen. Voor meer informatie over de therapie op deze locatie in Ovezande benadert u het pedagogisch centrum in Zeeland.