Kennisruimte
Zorg

Ondersteuning zelfstandig leven Enschede

Zelfstandig wonen is niet voor iedereen vanzelfsprekend en sommige Nederlanders hebben hierbij hulp nodig hebben. Dat ze een beetje hulp nodig hebben betekent niet dat ze geen recht hebben op hun eigen leven en met ondersteuning zelfstandig leven Enschede is het mogelijk.

Personen met beperkingen kunnen niet zonder extra hulp zelfstandig wonen en hebben wat meer hulp nodig. Ze hebben hulp nodig bij het doen van dagelijkse dingen zoals boodschappen doen of het huishouden. Dit hulp kunnen ze krijgen met ondersteuning zelfstandig leven Enschede en dit wordt ook vergoed door zorgverzekeringen. De meeste mensen met beperkingen komen dan ook hiervoor in de aanmerking en kunnen zo toch op zichzelf blijven wonen.

Het zijn niet alleen mensen met beperkingen die hulp nodig hebben maar ook ouderen hebben vaak wat hulp nodig. Ze zijn bijvoorbeeld net iets te oud om zelfstandig het huishouden te kunnen doen maar kunnen nog wel voor zichzelf zorgen. Met een beetje hulp kunnen ze toch zelfstandig blijven wonen. In Nederland zijn er diverse organisaties dat ouder mensen en personen met beperkingen helpen. Iedereen kan hieraan bijdragen en meehelpen.

Wil je mee leren over ondersteuning zelfstandig leven Enschede? Bezoek dan een van de onderstaande websites.