Kennisruimte
Image default
Aanbiedingen

Materiaalkeuzes voor de perfecte tuinkamer.

–          Een tuinkamer van hout: een tuinkamer van hout geeft een warme en knusse uitstraling. Hout is een sterk materiaal wat grote oppervlakten met glas mogelijk maakt. Hout is ook eenvoudig te schilderen waardoor je het helemaal naar jouw wensen kan maken. De kwaliteit is wel afhankelijk van de gekozen houtsoort en hoe goed het wordt onderhouden. Het meest aangeraden wordt daarom om voor eikenhout te kiezen.

–          Een tuinkamer van aluminium: Wanneer wil gaan voor een tuinkamer die lang meegaat kun je het beste kiezen voor aluminium. Aluminium is een van de sterkte metaalsoorten en aluminium geeft uw tuinkamer een strakke en moderne uitstraling. Daarnaast is aluminium ook nog eens heel onderhoudsvriendelijk. Win-win situatie dus.

–          Polycarbonaatplaten als dak: niet de meest voor de hand liggende maar wel een hele goede keuze zijn polycarbonaatplaten. Deze platen zorgen voor de optimale bescherming tegen de zon omdat ze een UV werende laag hebben en er is toch sprake van lichtinval. 

Waar wordt de tuinkamer geplaatst?

Een tuinkamer wordt meestal aan het huis geplaatst. Dit is veruit de meeste gekozen optie omdat je zo een groter woonoppervlak creëert. Dit grotere woonoppervlak zorgt voor een waardevermeerdering van je huis.  Er kan ook gekozen worden voor een tuinkamer in de tuin. Vaak wordt deze tegen de schutting of muur aangezet. Je kunt zo een knusse plek in de tuin creëren waar je lekker beschut kan zitten.

Wat kost een tuinkamer?

Een tuinkamer is een afgesloten ruimte aan het huis of in de tuin. De prijs varieert en hangt af van of de tuinkamer los in de tuin wordt neergezet of aan het huis wordt bevestigd. Wanneer dit het geval is moet er al snel worden gedacht aan bedragen tussen de 3500 en 15.000 euro. Wanneer de tuinkamer los in de tuin wordt geplaats ligt het natuurlijk aan de grote en afwerking wat het gaat kosten. Maar bij een standaard houten tuinkamer bent u meestal rond de 2000 euro kwijt.

 

https://mbveranda.nl/tuinkamers/