Kennisruimte
Image default
Tuin en buitenleven

Locatie en lay-out overwegingen

Voordat u begint met de bouw van uw tuincentrum, wilt u nadenken over hoe het zal worden gebruikt en waar het komt te staan. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden, zoals de tijd van het jaar, de beoogde klanten, uw budget en de andere kenmerken van uw perceel. Hier zijn enkele factoren om in gedachten te houden.

  • Seizoen – In de noordelijke delen van de kaart is een kas misschien niet praktisch. Als je een kas bouwt voor de lente en de zomer, moet je rekening houden met de korte periode van groei in die tijd van het jaar. In andere gebieden van het spel kan een kas een geweldige oplossing zijn voor de wintermaanden. De tijd van het jaar waarin u van plan bent uw kas te openen kan helpen bij het bepalen van andere belangrijke factoren, zoals hoeveel ruimte u nodig hebt, hoeveel producten u wilt opslaan, hoeveel opslag u nodig hebt en andere ontwerpelementen.
  • Tijdstip – Een kas openen als er niemand in de buurt is, kan een verspilling van geld en ruimte zijn. Als u uw kas om 10 uur ’s ochtends opent en om 17 uur sluit, hebt u een enorme hoeveelheid geld uitgegeven om de winkel te bevoorraden met zeer weinig inkomsten. Door uw kas ’s ochtends te openen, wanneer er minder klanten zijn, kunt u zowel uw kosten als uw uitgaven laag houden.
  • Doelgroep – Hoewel de meeste tuinen wel wat klanten zullen hebben, is een kas ontworpen voor een bepaald type klant. Als u een kas opent speciaal voor de buurt, moet u wellicht tegemoetkomen aan de behoeften van die klant. Bijvoorbeeld, als al uw buren met pensioen zijn en graag tomaten kweken, wilt u misschien uw tuincentrum speciaal voor dat product openen. Als je een tuincentrum opent in een nieuwe buurt, kun je veel leren door met de bewoners te praten. Als je een tuincentrum bouwt in een drukke straat, zul je veel bezoekers krijgen die gewoon langslopen.
  • Tijd – Een kas bouwen kost tijd, en je zult rekening moeten houden met de tijd die het kost om er een te bouwen. U zult ook moeten wachten op leveringen onderweg. Een kas openen tijdens het seizoen waarin hij nog niet open is kan leiden tot vertragingen, en het kan zijn dat u de deuren gesloten moet houden terwijl de bouw plaatsvindt.

Opslagvereisten

De grootte en indeling van uw kas zal afhangen van een aantal factoren, waaronder het aantal producten dat u wilt verkopen, hoeveel werknemers u heeft, en de grootte van uw perceel. Als u bijvoorbeeld een kas bouwt om een paar kleine partijen te verkopen, hebt u misschien maar een paar planken en een kleine ruimte nodig. Als u hoopt een volledige lijn van producten te verkopen, zult u meer ruimte nodig hebben, misschien met een gangpad dat de producten scheidt. De grootte van uw kas bepaalt ook de grootte van uw opslagruimte.

De opslagvereisten van uw kas zijn gebaseerd op het type winkel dat u bouwt. U kunt een kas op een paar manieren opslaan, afhankelijk van hoe u hem wilt bouwen. Elke methode heeft zijn eigen eisen en voordelen. In een winkel is de meest gebruikelijke methode dat de planten aan de ene kant staan en het product aan de andere kant. In deze opstelling hebt u opslagruimte nodig voor de containers waarin de planten staan en ruimte voor de productrekken waarin ze worden uitgestald. Rekken zijn ook nodig, evenals een manier om de producten van de rekken naar de klanten te brengen.

Wat moet je in je tuincentrum op voorraad hebben?

Bij het plannen van uw kas moet u rekening houden met wat u binnen wilt verkopen. Het is misschien het gemakkelijkst om te beginnen met een paar soorten planten waarvan u weet dat uw klanten ze graag willen hebben. Afhankelijk van uw andere ontwerpelementen hebt u misschien ook de ruimte om uw aanbod uit te breiden. Misschien heb je bijvoorbeeld genoeg ruimte voor een kleine binnenkwekerij. Dit is een geweldige manier om kruiden, groenten en bloemen te kweken. U kunt ook enkele klanten bedienen door planten te verkopen in uw kas.

In je kas heb je verschillende soorten tuinbedden om je planten in uit te stallen. Deze bedden kunnen worden gebouwd in bepaalde vormen, zoals vierkanten, cirkels, driehoeken, en aangepaste bedden. U kunt ook verhoogde bedden bouwen die op de grond staan. Er zijn verschillende soorten bedden die u kunt gebruiken om uw planten weer te geven. U kunt pergola’s en prieeltjes gebruiken om uw planten een hoge ligging te geven, of u kunt latwerk gebruiken om ze van de grond te houden.

Uitrusting en gereedschap voor een tuincentrum

Er zijn een paar apparaten die u zullen helpen uw bedrijf efficiënt te runnen. Ten eerste heb je een kassa nodig om producten te verkopen, een barcodescanner om de verkoop bij te houden en een POS-systeem (point of sale) voor voorraadbeheer. U hebt ook een sterke internetverbinding nodig. Een mobiele telefoon of WiFi-hotspot helpt u in contact te blijven met uw klanten en bestellingen snel in het systeem te krijgen.

Personeel en marketing

Als het gaat om het bemannen van uw kas, kunt u kiezen tussen fulltime en parttime werknemers. Naast de algemene verkoop zijn parttime medewerkers handig voor het beheren van de inventaris en het beheren van bestellingen. U kunt ook sociale media gebruiken om uw bedrijf te promoten. Een bord, handgeschreven lijsten op een post-it briefje, en een kas kan u helpen het woord eruit te krijgen. U kunt ook overwegen om een of twee infografieën toe te voegen als visueel hulpmiddel. Ansichtkaarten en ander marketingmateriaal kunnen u helpen het woord nog verder te verspreiden.

Als je toch bezig bent, bedenk dan wat de beste manier is om je product op de markt te brengen. Misschien wilt u proberen bloemen, zaden en tuinbenodigdheden te verkopen, of u kunt proberen orchideeën, watermeloenen of tomaten te verkopen. Je kunt ook proberen planten te verkopen die in het seizoen zijn.

Afsluitende gedachten

Tuincentra zijn een geweldige aanvulling op kavels, vooral als je een volle kavel hebt en geen huis kunt bouwen. Ze bieden een geweldige manier om je planten te verkopen en zijn ook een leuke plek voor Sims om te socialiseren. Ze zijn ook een geweldige manier om Simoleons te verdienen en wat extra geld te verdienen.

Het beste wat je kunt doen voordat je er zelfs maar aan denkt om een kas te bouwen, is je buren ondervragen. Vraag wat zij graag in hun tuin willen, en noteer wat zij hebben. Als het niet iets is wat jij kunt leveren, bedenk dan hoe je kunt helpen.

Nadat u een goed idee hebt van wat u in uw tuincentrum zou willen hebben en wat uw klanten zoeken, kunt u beginnen met plannen en ontwerpen. De beste manier om te beginnen is om uw inventaris op te bouwen en uw indeling te plannen. Op die manier heb je een idee van waar je mee werkt en wat je nodig hebt van je gebouw, waardoor het proces veel soepeler zal verlopen.

Zodra u klaar bent om te beginnen met bouwen, moet u alle bouwvoorschriften en richtlijnen volgen, evenals eventuele speciale voorschriften voor kassen. Houd in gedachten dat een goed ontworpen kas tientallen jaren en zelfs eeuwen kan meegaan, dus zorg ervoor dat u daar rekening mee houdt bij het plannen van uw ontwerp.

https://www.tuincentrumoverzicht.be/aveve