Kennisruimte
Image default
Zakelijk

Je eigen bedrijfspand laten bouwen

Het is voor veel ondernemers een droom die uitkomt: een eigen bedrijfspand laten bouwen. Natuurlijk doe je dat niet zomaar. Daarvoor is een gedegen voorbereiding van belang. Wil jij ook je eigen bedrijfspand laten bouwen en wil je inzicht in wat daar zoals bij komt kijken? Lees dan gerust dit artikel even door.

Meer dan alleen bouwen

Bij de bouw van een bedrijfspand zijn er verschillende aandachtspunten. Het is ten eerste belangrijk dat je een goede bouwpartner vindt die je helpt met het hele proces, vanaf de tekentafel af aan. Het is namelijk belangrijk dat het bedrijfspand voldoet aan jouw wensen, maar ook aan alle wettelijke verplichtingen. Vraag daarom advies aan je bouwpartner over wat er moet gebeuren en vraag om een kostenindicatie. Zo kun je goede keuzes maken voor de bouw van het bedrijfspand.

Bereid jezelf ook goed voor als je in gesprek gaat met je aanstaande bouwpartner: wat zijn je verwachtingen, wat wil je in het gebouw doen, hoeveel mensen moeten er verblijven, wat moet er worden gedaan, hoeveel parkeerplek is nodig? Hoe beter je alles in kaart hebt, hoe beter een bouwpartner kan inschatten wat de bouwkosten zijn en hoe beter het bedrijfspand aansluit bij jouw wensen. Een goede voorbereiding bespaart ook kosten. Heb je trouwens al gekeken naar het bestemmingsplan van de gemeente?

Begroting maken

Voor een begroting zijn er veel zaken van belang. Soms maak je aanspraak op bepaalde subsidies, waarbij je trouwens ook rekening moet houden dat sommige subsidievergoedingen later binnenkomen dan dat je de investering doet. Je moet dus ook je cashflow goed beheren. Bedenk goed wat je wil: ga je voor goedkoop op de korte termijn of voor veel maatwerk? Bedenk ook dat maatwerk niet altijd nodig is, het is meer een luxe iets. De vraag is of dat de investering wel waard is. Denk dus goed na en neem het advies van je bouwpartner daarin mee.

Gietvloer bedrijven

Let ook goed op de keuze voor het materiaal. Er zijn een heleboel gietvloer bedrijven, maar lang niet alle gietvloerbedrijven zijn hetzelfde. Duurdere gietvloer bedrijven blijken op de langere termijn vaak goedkoper, de vloeren zijn kwalitatief namelijk meestal een stuk beter.

https://egafloortec.nl/diensten-industriele-gietvloeren-voor-bedrijfshallen/