Kennisruimte
Image default
Aanbiedingen

Inspiratie voor de traktatie van je kleine

Ieder jaar is het weer een hele uitdaging om een leuke traktatie voor op de crèche of op school te bedenken. Kinderen houden van originele traktaties en vanuit school veranderen de eisen elke keer weer. In deze blog leggen wij een paar ideeën aan je voor die je kan gebruiken of waar je inspiratie uit op kunt doen. 

 

Hiep hiep hoera

Kinderen vinden het zo leuk om te doen, met hun verjaardag te trakteren op school. Er wordt uitgebreid voor ze gezongen, ze krijgen een verjaardagsmuts op en mogen misschien wel de klassen langs om nog meer felicitaties te krijgen. Zo’n traktatie moment vergt natuurlijk wel de enige voorbereidingen. Er moet namelijk een leuk idee komen dat ook nog eens aan de eisen van school voldoet. Snoep is tegenwoordig niet meer op alle scholen en crèches toegestaan. Daarom delen we ook een idee dat wel gezond is.

 

Lekker zoet met een verrassing

Een gezonde en toch lekker zoete traktatie is het gebruiken van gedroogd fruit. Gedroogd fruit is er in allerlei verschillende soorten te vinden, ook zijn er zakjes met gemixt gedroogd fruit. Of misschien ken je de BEAR Fruit Rolls al. Dit zijn rolletjes aan gedroogd fruit en zitten in aparte zakjes. Maak hier een pakketje van samen met een leuke papieren feestbril en de klas zal  de rest van de dag genieten van deze traktatie.

 

Muffin in a cup

Muffins zijn geliefd bij bijna iedereen. Je kan ze dan ook in meerdere smaken maken. Een concept wat helemaal hip is tegenwoordig, is een muffin in a mug. Hierbij doe je het zelfgemaakte muffin mengsel in een mok of glas die je vervolgens in de magnetron stopt. Heel makkelijk en lekker! Dit kan je natuurlijk ook doen voor de traktatie van je kleintje. Nu is het wel handig om deze muffins niet in mokken of glazen uit je eigen keukenkast te pakken, maar disposables hiervoor te gebruiken. Bij Disposable Direct kan je terecht voor dit soort kunststof glazen die handig zijn voor traktaties!

 

https://www.packagingdirect.nl/