Kennisruimte
Image default
Zakelijk

Hoe kan je slim prijzen van producten online vergelijken?

Hoe kan je slim prijzen van producten online vergelijken?

Je kunt online producten vergelijken bij OnlineReviews.be bijvoorbeeld. Hier vindt je een redactie die op de hoogte is van de prijzen en deze vergelijkt met verschillende aanbieders. Daarnaast kunnen zij vaak ook adviseren bij de keuze van een product. Ze laten dus niet alleen de beste prijs zien, maar ook de mogelijkheden en functies van producten. Bij sommige producten staan ook verschillende aanbieders weergeven. Er zijn namelijk veel vaker aanbiedingen als dat wij denken. Naast de folder hebben webshops vaak ook nog dag of weekaanbiedingen die zij daar niet in gecommuniceerd hebben. Tevens maken ze ook vaak ruimte voor nieuw assortiment en daardoor kun jij weer profiteren van een flinke korting. In dit overzicht verschijnen alleen betrouwbare winkels waardoor je ook zeker weet dat het product geleverd gaat worden. Het is een onafhankelijke website, dus er wordt niet betaald om een bepaalde webshop bovenaan te krijgen.

Wat is het belang van reviews

Naast de prijs zijn reviews ook erg belangrijk. Deze laten namelijk zien wat andere consumenten die het product al gekocht hebben van het product vinden. Je vindt dan niet alleen het product voor de beste prijs, maar je ziet ook eerlijke meningen van klanten. Deze kunnen zowel positief als negatief zijn, waardoor de kans op een miskoop een stuk kleiner wordt. Meer als drie kwart van de mensen laat zich namelijk beïnvloeden door een review. Vaak vergeten zij hierbij te kijken naar de prijs, want ze willen gewoon een goed product. Met deze reviews verkopen bedrijven dan vaak ook een bepaald product beter en dat is dan weer goed voor hun omzet en marge. Bijna 90 % van de mensen merkt een webshop met reviews aan als betrouwbaar. Dit hoeft niet altijd de realiteit te zijn, dus let altijd op adresgegevens een KVK nummer in Nederland of KBO nummer in België.

Wat zijn de nadelen van prijsvergelijkers?

Als je ervoor kiest om bij een prijsvergelijker te gaan shoppen kan dat ook zo zijn nadelen hebben. Zij zijn vaak onafhankelijk, maar kiezen wel welke producten er worden weergeven. Het kan dus zijn dat hier net een ander merk tussen staat als waar je naar op zoek bent. Dit is niet slecht, maar als je trouw wil blijven aan je merk dan moet je even verder surfen. Door de selecte keuze gaat het prijsbesef bij de mensen ook weg. Vaak fixeren zij zich op de reviews en aanbiedingen die op deze website staan. Het kan zomaar zijn dat het product bij een andere webshop goedkoper is, maar dat die geen zaken doet met deze prijsvergelijker. Het is dus goed om research te doen, maar check het toch nog altijd even in Google of er niet een goedkoper alternatief is.

Conclusie

De prijs wil niet altijd iets zeggen over het product. Lees dus altijd aandacht de reviews door. Dit zijn meningen en beoordelingen van klanten die het product al gekocht hebben. Zij worden niet betaald voor het plaatsen hiervan en geven dus hun ongezouten mening. Als ze tevreden zijn dan schromen ze niet om een hoge beoordeling te geven, maar bij negatieve meningen zijn ze ook niet op hun mond gevallen.