Kennisruimte
Image default
Aanbiedingen

Hoe je je huis snel en gemakkelijk kunt opfrissen

Wil je dat je huis gloednieuw aanvoelt, maar heb je geen tijd of geld voor een complete renovatie? Maak je geen zorgen! Er zijn veel kleine veranderingen die je in je huis kunt aanbrengen die het meteen een frisse, nieuwe uitstraling geven. In deze blog bespreken we het schilderen van de muren en het vervangen van badkamertegels als twee van de meest effectieve manieren om je huis een instant update te geven.

Je muren schilderen 

Je muren schilderen is een van de meest kosteneffectieve manieren om je huis een snelle opknapbeurt te geven. Niet alleen dat, maar het is ook ongelooflijk gemakkelijk! Alles wat je nodig hebt, is wat verf, wat kwasten of rollers, en een paar uur vrije tijd. Afhankelijk van hoeveel muurruimte je wilt bedekken en hoeveel kleuren je kiest, kun je gemakkelijk binnen een dag of twee klaar zijn met schilderen. En als je geen vertrouwen hebt in je schildervaardigheden (of er gewoon geen tijd voor hebt), kan het inhuren van een professionele schilder verrassend betaalbaar zijn!

Badkamertegels vervangen 

Een andere geweldige manier om je huis een instant opfrisbeurt te geven is door badkamertegels te vervangen. Je denkt misschien dat dit veel werk en dure materialen vereist, maar eigenlijk is geen van beide waar! Er zijn tegenwoordig tal van betaalbare tegelopties beschikbaar; en met alle tutorials online is het ook niet moeilijk om ze zelf te installeren. Het moeilijkste deel is misschien het meten van de juiste afmetingen; maar met een zorgvuldige planning en voorbereiding kan zelfs deze stap relatief snel en gemakkelijk worden uitgevoerd. Bekijk snel het grote aanbod van tegels bij badkamervoorjou.nl.

Voeg wat groen toe 

De snelste manier om een kamer op te fleuren is door wat groen toe te voegen! Kamerplanten zien er niet alleen goed uit, ze helpen ook de lucht in je huis te zuiveren, waardoor je beter kunt ademen. Als je niet zulke groene vingers hebt, kies dan voor onderhoudsarme planten, zoals vetplanten of slangenplanten die een minimale hoeveelheid water en zonlicht nodig hebben. Zet deze planten door je hele huis voor een instant verfrissing!