Kennisruimte
Image default
Haartransplantatie

Haartransplantatie voor mannen uitleg

In dit artikel vindt u de informatie over haartransplantatie voor mannen. Dit omvat wat een haartransplantatieprocedure is, wat u van een haartransplantatie kunt verwachten en hoe u zich kunt voorbereiden op een haartransplantatie.

Haaruitval en haartransplantatie

Haarverlies kan voor sommige mensen verwoestend zijn, maar het is niet altijd permanent. Haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij haarzakjes van een deel van de hoofdhuid worden verwijderd en vervolgens in een ander gebied worden geplaatst om meer haar te creëren. Haartransplantatie, of Follicular Unit Extraction (FUE), omvat geen enkele vorm van incisie. In plaats daarvan verwijdert de arts individuele follikels één voor één van de achterkant van de hoofdhuid en transplanteert ze naar kalende gebieden bovenop je hoofd. Het percentage mannen dat met het ouder worden last heeft van haaruitval is ongeveer 50%. Sommige mensen gebruiken haartransplantatieprocedures om dit probleem te bestrijden. Haartransplantaties worden ook wel “haarrestauratie” of “haarvervanging” genoemd.

Haarrestauratie voor mannen met een haartransplantatieprocedure

Een chirurgische haartransplantatie voor mannen is een operatie waarbij haren van het ene deel van het hoofd naar het andere worden verplaatst. Het kan grote kale plekken op de hoofdhuid vervangen die worden veroorzaakt door littekens, brandwonden, lupus erythematosus (“lupus”), alopecia areata (zie hieronder), blootstelling aan kankertherapie of andere aandoeningen. Dit type operatie vindt meestal plaats gedurende twee dagen en wordt uitgevoerd in een kliniek of ziekenhuis onder algemene anesthesie. Een haartransplantatie operatie kan op twee manieren. Met FUT snijdt de chirurg een strook hoofdhuidweefsel van de achterkant van uw hoofd en verplaatst deze naar het kalende gebied. De tweede is FUE, waarbij kleine stukjes huid en haar één voor één worden verwijderd en getransplanteerd.

FUE: Deze techniek kan pijnlijk zijn en vergt meer tijd, maar heeft minder littekens dan FUT.

FUT: Deze techniek vereist niet zoveel pijn als FUE, maar het is waarschijnlijker dat er littekens achterblijven die met je kapsel verborgen moeten worden.

Na de haartransplantatie – wat te verwachten en hoe?

Haartransplantaties kunnen een ongelooflijk transformerende procedure zijn. Het kan mensen vertrouwen geven, het gevoel van eigenwaarde verbeteren en de manier waarop ze naar zichzelf kijken veranderen. Er zijn echter enkele dingen waar mensen zich bewust van moeten zijn voordat ze een haartransplantatie ondergaan. Nadat de transplantatie is voltooid, is het belangrijk om voor uw nieuwe haar te zorgen, zodat het er gezond blijft uitzien. Er zijn veel dingen die u kunt verwachten na een haartransplantatie. Mogelijk ziet u uw nieuwe haar ingroeien, merkt u misschien wat donorhaar op en ervaart u enige genezingstijd. Deze veranderingen zullen voor elke persoon tegen een ander tarief plaatsvinden. Sommige mensen zien hun nieuwe haren al binnen twee weken na de procedure groeien, terwijl anderen ze pas na 12 weken of langer zien. Dit is normaal en betekent dat ieder mens een ander groeitempo heeft.