Kennisruimte
Image default
Huishoudelijk

Gewogen slaapmiddelen kunnen helpen

Zaken als verzwaardekens of zelfs een verzwaarde slaapzak zijn hulpmiddelen die mensen kunnen helpen wanneer ze moeite hebben met slapen. Maar waarvoor kunnen deze tools echt helpen en hoe werken ze?

Helpt fibromyalgiepijn

Fibromyalgie wordt soms de “stille ziekte” genoemd. Dit omdat zoveel mensen geen diagnose krijgen of jaren wachten op een diagnose. Het is ook een aandoening die onevenredig veel vrouwen treft. Gekenmerkt door chronische, idiopathische pijn in ten minste 11 van de 18 pijnlijke gebieden, kan fibromyalgie slopend zijn. Hoewel bepaalde geneesmiddelen patiënten kunnen helpen hun symptomen te beheersen, is er geen geneesmiddel voor fibromyalgie. Voor sommige mensen is de zachte maar stevige druk van een verzwaringsdeken een belangrijk hulpmiddel mo fibromyalgie aanvallen te voorkomen.

Verbetert de slaapkwaliteit

Niet iedereen die slecht slaapt ervaart slapeloosheid. Soms is vermoeidheid gewoon het gevolg van een slechte slaapkwaliteit. Hoewel het belangrijk is om de juiste hoeveelheid slaap te krijgen is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de slaap die u krijgt echt rustgevend is. Sommige deskundigen noemen slaapkwaliteit slaaphygiëne. Een manier om je slaaphygiëne te verbeteren is door een verzwaringsdeken te gebruiken. Omdat stimulatie door diepe aanraking de serotonine verhoogt, kan salpen onder stevige maar zachte druk je helpen sneller in slaap te vallen, langer te slapen en je beter uitgerust te voelen.

Bevordert rust

Heb je ooit een dag gehad waarop gewoon alles fout ging? Het soort dag dat je op weg naar je werk in de file staat, koffie op jezelf morst en dan thuiskomst bij een vaatwasser die lekt? Slechte dagen kunnen toeslaan wanneer u het het minst verwacht of nodig heeft. Een populaire misvatting over verzwaringsdekens is dat je een gediagnosticeerde aandoening moet hebben om er echt een nodig te hebben. De realiteit is dat iedereen baat kan hebben bij feel-good neurotransmitters zoals serotonine en dopamine. Je verdient een beetje TLC. Een verzwaringsdeken kan zeker helpen!

https://www.sensolife.nl/c-4744864/verzwaarde-slaapzak/