Kennisruimte
Image default
Zakelijk

Eigen website maken, wat is de beste website maker?

Je wilt al voor een langere tijd een eigen website maken maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen. Er zijn een hoop stappen die je moet volgen voordat je start met het maken van je eigen website. Zo moet je een domeinnaam registreren en misschien ook al een zakelijk e-mailadres aanmaken. Daarnaast zijn er nog wel wat andere dingen die je met regelen waaronder de software waarmee jij je eigen website gaat maken.

Een eigen website maken kan met een hoop verschillende software en wat is nu de beste?

Wij proberen enkele mogelijkheden voor te leggen en ook uit te leggen waar je op moet letten als je software gaat kiezen voor het maken van een eigen website.

Welke mogelijkheden zijn er om een eigen website te maken?

Tegenwoordig zijn er al tientallen software pakketten waarmee je een eigen website kunt ontwikkelen maar wat is nu de beste en wat zijn de verschillen?

WordPress, je hebt er vast wel eens van gehoord. Dit is het meest gebruikte CMS ter wereld en je kunt er ontzettend gemakkelijk websites mee maken. Enige nadeel van WordPress is dat je wel enige technische kennis moet hebben en dingen zoals webhosting zelf moet regelen.

Als je hier in thuis bent dan is dat geen probleem en kun je WordPress kiezen als CMS en of website builder. Naast WordPress heb je bijvoorbeeld ook nog Joomla en Drupal al bekende CMS’en maar deze zijn minder gebruiksvriendelijk als WordPress.

Naast WordPress heb je ook de website makers maar wat is nu de beste website maker? Website makers zijn eigenlijk software pakketten met geïntegreerde website builders waar je gemakkelijk een eigen website mee kunt ontwikkelen. Inmiddels zijn er ook alweer tientallen website makers want iedereen wil zijn slag slaan op dit gebied.

Bekende website makers zijn:

–        JouwWeb

–        Webnode

–        Wix

–        Jimdo

–        Weebly

–        SquareSpace

En zo kunnen we nog wel even doorgaan maar dit zijn wel de meest populaire website makers.

Wat zijn nu de voordelen van een website maker en wat is dan de beste? De voordelen van website makers in zijn algemeen zijn:

Voordelen

–        Alles wordt voor je geregeld, hosting, installatie, domeinnaam koppeling en e-mail (in de meeste gevallen).

–        Er is goede support aanwezig en een FAQ die je kunnen helpen bij vraagstukken

–        Je kunt snel beginnen met al eerdere opgezette templates

Nadelen

–        Overstappen naar een andere partij is lastig. De software is niet open source dus de software kun je niet meenemen en moet je met website en al achterlaten.

–        Kosten zijn over het algemeen hoger dan wanneer je een CMS gebruikt.

–        Omdat de source code niet open is zijn er limieten en kun je niet alles met een website maker.

Twijfel je tussen verschillende website makers en wellicht ook of je voor WordPress moet kiezen of niet? Neem dan eens een kijkje op Eigenwebsitemaken.nl. Hier vind je voldoende informatie om je verder te helpen.