Kennisruimte
Mobiliteit

Een verfraaiing van je kamer: Radiatorbekleding

Het zijn niet de meest fraaie dingen, radiatoren, maar gelukkig bestaat er Radiatorbekleding. In elk vertrek van een doorsnee woning bevindt zich wel een radiator, die nu niet bepaald het uitzicht mooier maakt. Vaak zijn het lelijke dingen, saai, en groot. Gelukkig zijn er de laatste jaren oplossingen voor gemaakt, in allerlei soorten en maten, de Radiatorbekleding. De handige doe-het-zelver gaat zelf aan de slag en koopt Radiatorbekleding bij de bouwmarkt, maar de woningeigenaren die het liever aan een professioneel bedrijf overlaten kiezen een betrouwbaar bedrijf die de Radiator bekleding zo kunnen maken dat alle wensen van de opdrachtgever worden vervuld. 

Aan mode onderhevig

Ook radiator bekleding is aan mode onderhevig. De laatste jaren zien we echt een verandering van materialen en uitstraling. De bekledingen van echt hout, of verweerd hout, heeft z’n intrede gedaan. De industriële look is hier ook duidelijk te herkennen. Toch willen ook veel kopers gewoon de traditionele platen voor hun radiatoren geplaatst zien. Niet te wild en niet te gek. Dat is natuurlijk typisch hollands, maar er is echt veel meer mogelijk zonder dat het te gek wordt. Een goed uitgekozen bekleding zal een verrijking van uw woonruimte zijn, u kijkt er ook de hele dag op uit. En dan bent u eindelijk af van het uitzicht op die lelijke radiatoren.

De nieuwe woningen hebben veelal vloerverwarming, dus in de meeste nieuwbouw is radiatorbekleding overbodig. Er zijn geen radiatoren te bekennen. En dat is natuurlijk het allermooiste. De trend is om steeds meer woningen energiezuinig te maken, vloerverwarmingen aan te leggen, maar dat is bij lange na niet te realiseren bij verreweg de meeste oudere woningen. Zij zullen dus vaak kiezen voor bekleding van de radiatoren. Zo krijgen ook zij een modern ogende kamer, waar ze zich niet hoeven te storen aan de lompe radiatoren aan de muur.