Kennisruimte
Image default
Hobby en vrije tijd

Een goede gamingmuis kiezen

Voor het gamen achter de computer zijn een aantal dingen essentieel. Een van deze dingen is een goede gamingmuis. Zonder goede gamingmuis kan je namelijk achter lopen op je tegenstanders. Een gamingmuis is voor gamers het verlengstuk van de arm. Er zijn erg veel gamingmuizen op de markt. Zelfs zo veel dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. In dit artikel meer over hoe je een goede gamingmuis uitkiest.

Ben je links of rechts?

Allereerst moet je goed opletten of de muis gemaakt is voor een rechtshandige of linkshandige speler. Veruit de meeste mensen zijn rechtshandig. Hierdoor zijn de meeste gamingmuizen ook gemaakt voor rechtshandige mensen. Voor rechtshandige gamers is dit natuurlijk enorm fijn. Je kunt rechtshandige muizen namelijk in allerlei soorten en maten vinden. Voor linkshandige gamers is dit een stukje moeilijker. Er is gewoon minder aanbod voor linkshandige gamers. Nu kan je als linkshandige gamen met een muis die symmetrisch is. Daar is al meer aanbod voor. Ook kun je proberen om met de rechterhand te gamen, maar toch is het beter om als linkshandige ook daadwerkelijk een linkshandige muis aan te schaffen. Deze zijn wat moeilijker te vinden, maar als je er een hebt zal dit je enorm veel voordeel opleveren voor tijdens het gamen.

Welke games speel je?

Als 2e is het goed om te kijken waar je de muis voor gaat gebruiken. Niet elke muis is altijd even geschikt voor elke game. Natuurlijk kun je met elke muis elke game spelen, maar met een gespecialiseerde muis heb je een voordeel ten opzichte van je tegenstander. Er zijn 3 soorten gespecialiseerde muizen: voor shooters, moba’s en mmo’s.

Allereerst zullen we muizen voor shooters bespreken. Het belangrijkste als je een schietspel speelt is precisie. Je wilt natuurlijk zo precies mogelijk op je doel kunnen schieten. Het is dus belangrijk een erg stabiele muis te kiezen. Daarnaast wil je snel kunnen richten. Een lichte muis is dus ook geen overbodige luxe. Qua toetsen op de muis maakt het niet heel veel uit. Bij shooters gebruik je voornamelijk de grote knoppen en duim knoppen. Deze zijn op praktisch elke muis aanwezig.

Als 2e komen we aan bij de multiplayer online battle arena. Dit zijn spellen met veel effecten en functies. Je doet er dus goed aan een muis uit te kiezen met een groot aantal knoppen. Zo kun je eenvoudig verschillende functies of effecten in de game toepassen binnen handbereik.

Als laatste hebben we de massive multipayer online games. Bij deze spellen zijn knoppen nog belangrijker. De spellen zijn nog uitgebreider dan moba spellen en vereisen dus nog een groter scala aan knoppen op de muis om in de game voordeel te kunnen behalen.

Hoe ligt de muis in de hand?

Wat ook belangrijk is als je een gaming muis uitzoekt is dat de muis lekker in de hand ligt. Als je intensief aan het gamen bent wil je geen kramp of iets dergelijks krijgen. Kies dus voor een muis die zo comfortabel mogelijk ligt in jouw handen. Voor iedereen is dit anders dus hou het liefst een muis even vast voordat je hem koopt. Zo weet je zeker of de muis geschikt is voor jou.

Het belang van een gamingstoel

Comfort is dus erg belangrijk. Dit geldt al helemaal voor de stoel die je gebruikt tijdens het gamen. Je kunt een geweldige muis hebben, maar als je niet lekker zit is gamen toch een stuk minder leuk en zullen je prestaties ook niet top zijn. Een goed ondersteunende, comfortabele gamingstoel is dus erg belangrijk.