Kennisruimte
Image default
Vervoer en transport

Een e-step voor je kind: dit moet je weten!

De belangrijkste factor om in gedachten te houden bij het kopen van een elektrische scooter voor een kind is zijn lengte en gewicht, met name zijn lengte. Daarnaast moet je rekening houden met de leeftijd van het kind, en andere gerelateerde factoren, zoals of het kind al een groeispurt heeft bereikt, hoe snel het groeit, enz.

Elektrische scooters voor kinderen worden meestal ingedeeld op leeftijd, en de gemiddelde lengte en gewicht van het kind worden in aanmerking genomen bij het ontwerpen van deze modellen. En is betreft het een toegelaten elektrische step of mag je er niet mee rijden op de openbare weg, zoals bij de joyor f5 het geval is.

De meeste elektrische scooters voor kinderen vallen in een van de volgende leeftijdscategorieën:

  • voor kinderen van 7 jaar en jonger (meestal niet jonger dan 4 jaar, omdat kinderen van die leeftijd nog niet klaar zijn voor een elektrische scooter)

  • voor kinderen tussen 8 en 11 jaar, of voor de eerste grote groeispurt van het kind

  • voor kinderen tussen 12 en 15 jaar, of na de eerste grote groeispurt

  • voor tieners van 16 jaar en ouder

  • Voor de laatste categorie, de tieners die al 16 jaar of ouder zijn, hebben misschien al hun volwassen lengte bereikt, of zitten er heel dicht tegenaan en zullen het zeer binnenkort bereiken, dat is waarom ik adviseer om een gewone volwassen scooter voor hen te kopen.

Een kleinere, maar mogelijk belangrijke factor om rekening mee te houden is het karakter van het kind. Als het kind waarvoor je de step koopt de neiging heeft om meer dynamisch of onstuimig te zijn, dan zou ik aanraden om voor dat kind een veiligere step te kopen, wat betekent een langzamere step met sterkere remmen en een betere bouwkwaliteit. Zulke kinderen hebben de neiging om vaker gewond te raken, en een veiligere scooter zal ervoor zorgen dat ze de mogelijke verwondingen vermijden of beperken.

Veiligere optie

Aan de andere kant, zelfs als het kind waarvoor je de step koopt aan de rustigere kant is, kun je nog steeds van mening zijn dat een veiligere step beter bij hem past. Typisch, scooters voor kinderen zullen ofwel meer aan de leuke kant zijn, of meer aan de veilige kant, en je zult hier uiteindelijk je eigen oordeel moeten gebruiken, maar ik denk dat ruwere kinderen meer baat kunnen hebben bij een veiligere scooter.

Ten slotte is er altijd nog het budget dat je voor de scooter hebt vastgesteld. Scooters voor kinderen zijn veel goedkoper dan scooters voor volwassenen, vooral die voor jongere kinderen, maar er kan nog steeds veel variatie in prijs zijn. Zelfs voor een kinderscooter kun je nog honderden euro’s uitgeven, maar in sommige gevallen ook minder dan honderd (daarom zijn elektrische scooters ook heel geschikt om cadeau te geven).

Dus, met dat alles in gedachten, zullen we nu alle beste opties bekijken voor het kopen van een elektrische scooter voor een kind, gebaseerd op de leeftijd, lengte, gewicht en persoonlijkheid van het kind, en je budget. Vergeet ook niet dat het kind altijd een goede elektrische scooter helm moet dragen tijdens het rijden op de scooter.