Kennisruimte
Image default
Huishoudelijk

Een betere nachtrust

Veel mensen onderschatten het belang van een goede nachtrust. Het is minstens zo belangrijk als gezonde voeding en regelmatig bewegen. Studies hebben aangetoond dat slaapgebrek de hormonen en de hersenfunctie negatief kan beïnvloeden. Het kan ook leiden tot de toename van gewicht en het risico op ziektes bij volwassen en kinderen. Integendeel, een goede nachtrust kan helpen de voedselinname te verminderen en gezonder te leven. In de afgelopen decennia is de kwaliteit en kwantiteit van slaap afgenomen. In feite hebben veel mensen regelmatig slaapgebrek. Wil je beter slapen? Dan hebben we een paar tips voor je, zoals het gebruik van een verzwaringsdeken voor kinderen.

Laat het bier in de koelkast staan

Laat nog koffie of alcohol drinken is niet bevorderlijk voor je slaap. Een andere manier om goed in slaap te vallen is het gebruik van bepaalde middelen. Melatonine is een voorbeeld van een slaaphormoon dat een signaal naar de hersenen stuurt dat het tijd is om te ontspannen en naar bed te gaan. Het is ook belangrijk om ’s avonds laat niet te eten. Dit beïnvloedt namelijk de natuurlijke afgifte van melatonine.

Vind je ritme

Het lichaam werkt net zoals andere machines. Als je er altijd voor zorgt dat je elke dag om dezelfde tijd gaat slapen, zal het makkelijker zijn om in slaap te komen. Probeer daarom elke dag om dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan.

Pas op voor het licht

Ons lichaam heeft een natuurlijk alarm. Dit alarm wordt het circadiaans ritme genoemd. Zaken als onnatuurlijk licht of te weinig natuurlijk licht beïnvloeden dit ritme en zorgen ervoor dat het lichaam niet weet wanneer het tijd is om te gaan slapen. Daarom is het niet aan te raden om voor het salpen gaan een mobiele telefoon te gebruiken.

De juiste tools

Een goed bed met het juiste matras is ook belangrijk. Een goed matras met een goed kussen kan veel betekenen wanneer het aankomt op slaap. Er zijn veel soorten slaapmiddelen. Een verzwaringsdeken voor een kind zorgt er bijvoorbeeld voor dat het lichaam ’s nachts minder beweegt, waardoor kinderen beter slapen. Een verzwaringsdeken kind is dan dé oplossing.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/