Kennisruimte
Image default
Zakelijk

De voordelen van een werkplek in de cloud

Werken in ‘de cloud’: dit vage begrip wordt de laatste jaren toch wel steeds populairder, zeker sinds we allemaal thuiswerken. Zo’n werkplek in de cloud, bijvoorbeeld via de Detron online werkomgeving, zorgt ervoor dat je technisch goed en veilig ondersteund kunt werken buiten het kantoor. Deze nieuwe manier van flexibel werken kan echter wel gevolgen hebben voor je organisatie, waardoor je goed moet bekijken of een online werkomgeving wel bij jouw bedrijf past. Daarom zetten wij hier alvast alle voordelen voor je op een rijtje.

Jij en je medewerkers werken waar je wilt

Een goede werkplek in de cloud biedt je veel mogelijkheden om flexibel met je werkzaamheden om te springen. Je kunt dan thuis, in de lobby van je hotel of zelfs tijdens het reizen in de trein zaken aanpassen of doornemen met je collega’s. Je bent volledig plaatsonafhankelijk tijdens je werkzaamheden in de cloud als je werkt op je laptop, telefoon of tablet. Dat betekent ook direct dat je dus niet meer vastgelijmd aan je bureau hoeft te zitten.

 

Deze flexibiliteit heeft vooral voordelen als je thuis wilt werken. Ook als je vaak op bezoek gaat bij klanten kan een online werkomgeving veel voordelen bieden. Een werkbezoek wordt veel makkelijker mogelijk, zodat je betekenisvollere relaties met deze klanten op kunt bouwen.

Werk nog makkelijker met elkaar samen

Via de cloud heb je alle communicatietools beschikbaar om eenvoudig online te vergaderen met elkaar. Zo zet je makkelijk een videogesprek op of werken jullie real-time tegelijkertijd in hetzelfde bestand. Via een live chat kun je al je collega’s eenvoudig een vraag stellen.

Draag bij aan een werk-privébalans

Veel Nederlanders geven aan een betere werk-privébalans voor zichzelf te willen opbouwen. Uit onderzoek blijkt dat dit vooral goed lijkt te gaan met flexibele werktijden, iets waar een online werkomgeving aan kan bijdragen. Zo kunnen je collega’s of werknemers zelf bepalen wanneer ze aan de slag gaan, op basis van hun eigen behoeftes.

 

Zo zijn er nog veel meer voordelen van werken in de cloud, van meer mobiliteit tot een betere beveiliging en software die altijd up to date is. Nieuwsgierig geworden? Ga dan zeker op zoek naar een bedrijf dat zo’n werkomgeving aanbiedt. Wij zijn persoonlijk fan van de Detron online werkomgeving, die werkt op basis van Microsoft 365. Dit combineert het gemak van een online werkomgeving met de herkenbare programma’s van Microsoft. Ideaal!