Kennisruimte
Image default
Zakelijk

Hoe word ik een e-commerce ondernemer? Tauron helpt je op weg!

Verkopers en fabrikanten kunnen zich concentreren op hun sterke punten
De reden dat dropshipping zoveel succes heeft is dat het elke partij in staat stelt zich op zijn of haar specifieke gebied van expertise te concentreren. De E-commerce ondernemer die een dropshipping site opzet moet dat doen omdat ze de vaardigheid of de visie heeft om een winkel te creëren die klanten gaat aantrekken en omzetten.

Aan de andere kant is dropshipping een groot voordeel voor leveranciers die uitstekend zijn in het vervaardigen of maken van hun producten, maar te druk of te weinig geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van het ecommerce platform om ze te verkopen.

Het voordeel van dropshipping is dat het beide partijen (de dropshipper en de leverancier) een kans biedt om op hun sterke punten te leunen en samen te werken aan voorspoed.

Geen inventariskosten vooraf voor de verkoper
Voorraadkapitaal veilig stellen is geen probleem als je aan dropshipping doet. Als handelaar hoef je geen geld uit te geven om voorraad te kopen, dus de kosten vooraf zijn minimaal. Als de klant een bestelling plaatst, zal je leverancier of fabrikant de bestelling uitvoeren, en jij krijgt betaald.

Dit maakt dropshipping een aantrekkelijke optie voor risicomijdende handelaren. Als je geen voorraad vooraf wilt of kunt kopen, kun je samenwerken met een leverancier of fabrikant om de voorraad aan te vullen en te leveren.

Elimineert logistieke hoofdbrekens voor de verkoper
Een andere grote hoofdpijn voor winkeliers ligt in de logistiek. Drukken, verpakken en verzenden neemt veel tijd in beslag en vereist een zekere mate van deskundigheid, vooral vandaag de dag, nu de consument verwacht dat zijn online bestellingen snel en kosteneffectief geleverd worden.

Winkeliers die het dropshipping business model gebruiken worden gespaard van de problemen rond de orderafhandeling.

Zoek je producten en leveranciers
Dit deel van het proces gaat hand in hand met de stap site-bouwen hierboven. Zoals eerder gezegd wil je een ecommerce platform kiezen dat integreert met een dropshipping oplossing. Als je dat gedaan hebt, kun je op het platform gaan zoeken naar producten en leveranciers. Kijk eens bij de Tauron Community voor meer informatie over het vinden van een E-Commerce partner of een producent.

https://www.tauron.nl/