Kennisruimte
Image default
Tuin en buitenleven

De voor- en nadelen van het kopen van een kunstmatige kerstboom

Er is iets speciaals aan een echte boom voor de feestdagen, maar steeds meer mensen kiezen voor een kunstkerstboom. Hoewel de nostalgie van een levende boom niet te ontkennen valt, hebben kunstbomen verschillende voordelen, zoals gemak en kostenbesparing. Maar voordat u een beslissing neemt, is het belangrijk om de voor- en nadelen van een kunstboom te overwegen. Zo weet u zeker dat u de boom krijgt die bij uw behoeften en budget past.

 

 

Overzicht van kunstkerstbomen

Kunstkerstbomen zijn er in vele vormen en maten, en kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder plastic, PVC, stof en zelfs papier. Ze zijn er in een groot aantal kleuren, waaronder groen en wit, blauw, rood en veelkleurig. De verscheidenheid aan ontwerpen, stijlen, kleuren en materialen die worden gebruikt om kunstbomen te maken betekent dat er een boom is voor iedereen. In tegenstelling tot levende bomen zijn kunstkerstbomen het hele jaar door verkrijgbaar, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u de kerstboomvreugde mist naarmate de feestdagen naderen. En hoewel ze na de feestdagen niet meer buiten kunnen worden geplant, zijn ze gemakkelijk op te bergen, zodat ze niet veel ruimte innemen.

 

Voordelen van het kopen van een kunstkerstboom

Kunstkerstbomen zijn gemakkelijk op te zetten, op te slaan en te onderhouden. Veel kunstbomen worden zelfs geleverd met hun eigen opbergtas om ze gemakkelijk op te bergen. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken. Veel modellen hebben een verwijderbare voet, zodat u ze gewoon kunt afvegen. Als u vindt dat uw boom een grondige schoonmaakbeurt nodig heeft, kunt u de takken ook één voor één verwijderen. Kunstkerstbomen zijn ook betaalbaarder dan echte bomen, en ze kunnen meerdere vakantieseizoenen meegaan. De meeste kunstbomen zijn gemaakt met brandvertragende materialen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat ze vlam vatten. En hoewel er een paar echte bomen zijn die voldoen aan de brandvertragende normen, worden kerstbomen meestal gekweekt op boerderijen, wat betekent dat u niet precies weet onder welke omstandigheden (of met welke chemicaliën) uw boom is gekweekt.

 

Nadelen van het kopen van een kunstkerstboom

Hoewel er veel voordelen zitten aan het kopen van een kunstkerstboom, zijn er ook een paar nadelen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste zijn niet alle kunstbomen gelijk. U kunt een geweldige deal vinden voor een goedkope boom die er helemaal niet uitziet of aanvoelt als een echte boom. Als u echter een paar dollar extra betaalt, kunt u een boom kopen die eruitziet en aanvoelt als een echte boom. Een ander nadeel van het kopen van een kunstboom is dat hij vrij zwaar kan zijn, dus als u slecht ter been bent kan het moeilijk zijn om een grote boom op te zetten. En hoewel ze brandvertragend zijn, kunnen ze nog steeds smelten, dus je moet voorzichtig zijn met het versieren van je boom.

 

Verschillende soorten kunstkerstbomen

Er zijn verschillende soorten kunstkerstbomen verkrijgbaar. Welk type boom u kiest, hangt af van uw behoeften, de ruimte die u hebt en uw budget. Miniatuur kerstbomen – Deze bomen zijn ongeveer kniehoog en zijn geweldig voor kleine ruimtes. Ze zijn ook een goede keuze als u uw boom wilt versieren met kindvriendelijke ornamenten. Miniboompjes kunnen worden gemaakt van echte of kunstmatige materialen, en sommige kunnen zelfs na de feestdagen buiten worden geplant. Miniatuurbomen zijn er in een breed scala van stijlen, waaronder traditionele en nieuwe. Miniboompjes hebben meestal minder dan 100 takken, zodat je ze in een paar minuten kunt versieren. Miniatuur bomen kunnen overal kosten van $ 20 tot $ 100, afhankelijk van de grootte en materialen gebruikt om ze te maken. Normaal formaat kunstkerstbomen – Normaal formaat bomen komen in een breed scala van hoogtes, met inbegrip van 6-voet, 8-voet, en 10-voet bomen, en ze kunnen worden gemaakt van een verscheidenheid van materialen, waaronder plastic, PVC, stof en papier. Bomen van normale grootte hebben meestal meer dan 100 takken, dus het versieren kan langer duren dan bij een miniatuurboom. Bomen van normale afmetingen kosten tussen de 30 en 1000 dollar. Deluxe kunstkerstbomen – Deluxe bomen zijn de meest realistisch ogende kunstbomen. Het zijn ook de duurste bomen op de markt. Deluxe bomen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, en ze zijn ontworpen om zoveel mogelijk op een echte boom te lijken. Deluxe bomen zijn meestal ongeveer 10 meter hoog, en ze komen met een grote verscheidenheid aan verschillende ornamenten, waaronder dennenappels, vogels en eekhoorns. Luxe bomen kunnen 100 tot 3000 dollar kosten.

 

Hoe kies je de juiste kunstkerstboom?

Voordat u een kunstkerstboom koopt, moet u weten hoe hoog hij moet worden. De beste manier om dit te doen is door de afstand tussen de vloer en het plafond te meten. Als u wilt dat uw boom voor een raam komt te staan, meet dan ook de breedte van het raam om de juiste breedte te bepalen. Beslis vervolgens of u een kunstboom met lichtjes wilt, of dat u uw boom wilt versieren met natuurlijke decoraties. Beslis tenslotte hoeveel u voor een boom wilt uitgeven. Kijk bij het kiezen van een boom naar de takken om er zeker van te zijn dat er geen gaten in zitten of dat ze ontbreken, en controleer de stam om er zeker van te zijn dat hij stevig is. Kies een boom die een natuurlijke vorm heeft, zodat je hem op elke gewenste manier kunt versieren. Zorg er ook voor dat de boom schoon is en fris ruikt. Controleer tot slot of de stam niet gebarsten of kromgetrokken is.

 

Onderhoud en verzorging van kunstkerstbomen

Voordat u uw boom gaat versieren, moet u hem grondig schoonmaken om stof en losse stukken te verwijderen. Bomen verzamelen vaak veel stof aan de onderkant, dus maak deze plekken eerst schoon. U kunt uw boom schoonmaken met een stofzuiger met een zachte borstel, of u kunt hem schoonvegen met een spons en warm water. U kunt ook een kleine borstel gebruiken om de bovenkant van de boom schoon te maken. Nadat je de boom hebt schoongemaakt, moet je hem laten drogen voordat je hem gaat versieren. Wanneer u uw boom versiert, moet u oppassen dat u hem niet overlaadt met versieringen. Hierdoor kan de boom topzwaar worden en omvallen. Om dit te voorkomen, moet u het gewicht van uw versieringen in evenwicht brengen. U kunt ook haken gebruiken om uw decoraties aan de takken te hangen zonder extra gewicht toe te voegen.

 

Waar koop ik een kunstkerstboom?

Als je op zoek bent naar een kunstkerstboom, kun je ze vinden bij de meeste woonwinkels, online, en zelfs kruidenierszaken. Bekijk de selectie bij verschillende winkels om de beste selectie en prijs te vinden. Online winkels hebben een brede selectie en concurrerende prijzen. Deze winkels bieden ook gratis verzending, wat betekent dat je niet door de stad hoeft te rijden om een boom te vinden. Je krijgt de bomen echter niet persoonlijk te zien, wat betekent dat het moeilijk kan zijn om de juiste boom uit te zoeken. Als u een boom koopt, let er dan op dat er instructies bij zitten voor het opzetten ervan. Koop je een voorverlichte boom, zorg dan dat je genoeg ruimte hebt om hem aan te sluiten.

 

Alternatieven voor het kopen van een kunstkerstboom

Als u besluit af te zien van een kunstboom en voor een echte boom gaat, zorg er dan voor dat u een boom kiest die groot genoeg is voor uw ruimte. Een goede vuistregel is om ervoor te zorgen dat uw boom twee centimeter onder het plafond zit. U kunt ook een nepboom binnenshuis gebruiken om het gedoe met een echte boom te vermijden. U kunt ook een levende boom kiezen en die na de feestdagen buiten planten. U kunt ook kiezen voor een combinatie van een echte en een kunstboom. Een andere optie is een namaakkerstboom van materialen als papier, stof of takjes. Welke boom u ook kiest, zorg ervoor dat u hem goed schoonmaakt om stof, vuil en insecten te verwijderen. U kunt de boom ook als decoratie gebruiken als hij niet in het seizoen is.

 

Conclusie

Kunstkerstbomen hebben de laatste decennia een lange weg afgelegd. Van hun rudimentaire begin als een paar lichtjes aan een boomtak, zijn ze een meer gesofisticeerde vorm van decoratie geworden. Kunstkerstbomen zijn gemakkelijk te onderhouden, relatief goedkoop en kunnen jaar na jaar opnieuw worden gebruikt. Hoewel ze misschien niet de nostalgische aantrekkingskracht van een echte kerstboom hebben, hebben ze toch hun voordelen. Ze laten bijvoorbeeld geen naalden vallen op de vloer of uit

https://www.kunstkerstboompunt.nl/