Kennisruimte
Image default
Zakelijk

De toegevoegde waarde van een systeemvloer

Veel ondernemers kampen ermee, ruimte tekort. Je hebt een mooi bedrijfspand gekocht jaren geleden en je bedrijf groeit en groeit. Dat is fantastisch, maar dan komt er een moment dat je pand te klein wordt omdat je bedrijf uit zijn jasje groeit. Dan begint de hoofdpijn, wat ga je doen? In de huidige vastgoedmarkt is een nieuw pand enorm kostbaar en brengt de nodige risico’s met zich mee. Huren is een optie, maar is ook duur, het is niet van jezelf en vindt maar eens iets wat bij je past. Qua locatie en qua ruimte. Verbouwen is een dure en lastige optie. Wat zijn dan handige en flexibel oplossingen? Wat dacht je van een systeemvloer?

Gebruik van een systeemvloer

Tja en wat nu? De huidige locatie volstaat niet meer, althans dat denk je. Wist je dat er oplossingen zijn die je kan toepassen in je huidige pand waardoor je meer ruimte creëert? Er is een bedrijf dat systeemvloeren levert. Wat is een systeemvloer? Ee systeemvloer is een vloer die je in de huidige ruimte plaatst. Dus stel, je heb een opslaghal maar die wordt te klein. Dan kan je een systeemvloer laten plaatsen die de ruimte als het ware in 2 etages verdeelt. Waardoor je dus meer opslag ruimte krijgt. Je kan een systeemvloer ook plaatsen in je kantoor. Zo maak je meer werkplekken in je huidige pand. 

Eenvoudig te monteren

Om het simpel uit te leggen is een systeemvloer een soort mecano bouwpakket wat bestaat uit kolommen, profielen, vloerplaten, moeren en bouten. Een systeemvloer wordt geheel naar jouw wens vormgegeven en past dus ook perfect in je gebouw. Er zijn geen heftige verbouwingen nodig, de systeemvloer is niet afhankelijk van de bestaande bouw en belast niet de huidige constructie.  Als je eenmaal een systeemvloerhebt gekozen die bij je bedrijf past dan wordt de vloer geplaatst in de ruimte door erkende monteurs. De vloeren zijn veilig en ook verplaatsbaar. De vloeren kunnen uitgebreid worden, gedemonteerd worden en dus ook mee verhuisd worden naar een eventuele andere locatie. 

Ook voor extra kantoorruimte

Stel je hebt een kantoorruimte die te krap wordt, je wilt graag een systeemvloer maar niet door de gehele ruimte. Dan kan je er ook voor kiezen om in de helft van de ruimte een systeemvloer te plaatsen. Zo creëer je alsnog 5-6 extra werkplekken en je behoudt het ruimtelijke gevoel. Het is (afhankelijk van de ruimte) zelfs mogelijk om een dubbele entresolvloer te plaatsen voor nog meer opslag of werkruimte. Laat je goed adviseren voor een professional, die inventariseert je wensen kijkt wat de mogelijkheden zijn binnen het bestaande pand en komt dan met een advies. Een systeemvloer is een ideale en voordelige oplossing voor ruimtegebrek. Helemaal nu de eerder benoemde andere opties erg duur en risicovol zijn geworden. 

Tevens fijn is dat de vloeren uitgebreid kunnen worden, stel je komt weer ruimte te kort dan kan de vloer uitgebreid worden. Of stel, je bedrijf groeit zo snel dat je de stap naar groter vastgoed wel aandurft, dan kan je de vloer ook mee verhuizen en blijft je investering niet staan in je oude pand. Maar wordt het onderdeel van je nieuwe plek!