Kennisruimte
Image default
Aanbiedingen

De optimale inrichting voor een kantoor; hier moet je op letten

De optimale inrichting voor een kantoor; hier moet je op letten 

Een kantoor is een beetje je tweede thuis. Met name als je veertig uur per week werkt, zal je er meer tijd spenderen dan thuis. Zodra je thuiskomt, heb je de avond nog te besteden voor je weer vroeg je bed in duikt. Je moet de volgende dag immers weer vroeg op de zaak zijn. Daarom is het belangrijk om je kantoor, vergaderruimtes en kantines zo optimaal en prettig mogelijk in te richten. Dit kan de werksfeer, het concentratievermogen en de productiviteit ten goede komen. Hierbij kun je op een aantal dingen letten zodat jouw kantoor overzichtelijk, sfeervol en ruimtelijk is. Wij geven je graag een aantal tips, lees snel verder. 

  1. Lichtinval 

Licht doet veel met ons. De zon komt ’s ochtends op en dit zorgt ervoor dat jij gelijk ‘aan’ staat. Zo werkt onze biologische klok nu eenmaal. Zodra de zon ondergaat, denkt ons lichaam ook dat het tijd is om te slapen. Op kantoor werkt dit op precies dezelfde manier. Licht heeft een grote impact op ons energielevel en ons concentratievermogen. Zorg ervoor dat het kantoor voldoende lichtinval heeft door bijvoorbeeld grote raampartijen. En ook zonder grote ramen, kun je felle verlichting aanschaffen in plaats van verduisterend en warm licht. 

  1. Overzicht en orde 

Niks is zo fijn als een geordende werkplek; een opgeruimd bureau, een overzichtelijk kantoor en een slimme indeling. Tijdens een drukke baan is het extra belangrijk om overzicht en orde te houden. Dit kun je onder andere doen door grote meubels aan te schaffen, dit houdt het kantoor overzichtelijk. Ook glazen wanden kunnen zorgen voor meer ruimte, openheid en orde. Maar alles gaat en staat met een handige indeling. Bij Kato zijn we gespecialiseerd in het slim inrichten van kantoren. 

  1. Groen 

Planten geven een beetje kleur aan een kantoor waar hard gewerkt wordt. Het wordt levendiger en geeft een andere sfeer aan de ruimte. Planten kunnen bovendien goed gebruikt worden als afscheiding. Gebruik grote plantenbakken om teams of scheidingswanden te maken. 

  1. Ontspanning 

Het is inmiddels wel duidelijk dat geen mens gemaakt is om 8 uur lang de volle concentratie erbij te houden. Daarom is het belangrijk om, tussen de bedrijven door, af en toe ontspanning op te zoeken. Zorg voor gezellige spelletjes, een ontspanningsruimte of een tafeltennistafel. Na de afleiding kun je weer in volle concentratie verder met je werk.

 

https://katoprojecten.nl/