Kennisruimte
Image default
Hobby en vrije tijd

De beste high-end volautomatische koffiemachine

De beste high-end volautomatische koffiemachine

Wat kunnen high-end volautomatische koffiemachines doen?

Zelfs met goedkope volautomatische koffiemachines voor 300 euro kunt u met één druk op de knop een espresso- en lattedrankje van verse koffiebonen bereiden. Meer geavanceerde versies kosten 2000 euro en meer. Is dat het waard? Wat kunt u verwachten van een high-end volautomatische koffiemachine?

De belangrijkste voordelen van high-end machines zijn het scala aan functies en de kwaliteit van de materialen en technologie. Meer verschillende functies maken het gebruik nog gemakkelijker en maken het mogelijk om de machine en de drankjes af te stemmen op de behoeften van de eigenaar.

De hogere kwaliteit komt ook tot uiting in het feit dat een topklasse automaat veerkrachtiger is en langer meegaat, meestal betere dranken levert – en er niet in de laatste plaats eleganter uitziet.

In de high-end sector krijg je een beetje meer van alles…

Enkele van de luxe kenmerken van volautomatische koffiemachines zijn te omschrijven als gimmicks, bijvoorbeeld de gekleurde verlichting van de koffiekopjes of zelfs de watertank, waarmee topmachines uit de Jura of Nivona de show proberen te stelen van de concurrentie.

Dit geldt echter lang niet voor alle kenmerken van de high-end klasse. Geluidsreductie voor de molen, fijnafstelmogelijkheden voor de dranken of doordachte en uitgebreide reinigingsprogramma’s hebben duidelijke voordelen.

Goedkope volautomatische koffiemachines zitten meestal in een kunststof behuizing. Ze gebruiken roestvrij staal, chroom of aluminium alleen voor kleine visuele accenten of wanneer er geen andere technische optie is. In de topklasse daarentegen kan men op dit gebied geen besparing verwachten. Dit blijkt uit het feit dat deze apparaten iets minder dan 20 kilo wegen. Hoewel hier ook plastic wordt gebruikt, is dit dan meer een bewuste ontwerpbeslissing dan economie.

Een ander boegbeeld voor luxe en exclusiviteit van een volautomatische koffiemachine is de display. Onze testwinnaar onder de goedkope instapmachines, de DeLonghi ECAM 22.110, heeft er geen enkele en is daarom een uitzondering. Anders hebben goedkope volautomatische koffiemachines meestal vrij eenvoudige, kleine en monochrome displays. Op high-end machines daarentegen schitteren grote en kleurentouch-displays. Ze zien er niet alleen stijlvol uit, maar bieden ook maximaal gebruiksgemak met succesvolle software.

https://tevredenconsument.nl/