Kennisruimte
Image default
Zorg

Chiropractie: de kracht van genezing door de handen

Chiropractie is gebaseerd op het principe dat het lichaam zichzelf kan genezen als het skelet goed is uitgelijnd en het zenuwstelsel goed functioneert. Wanneer de botten van de wervelkolom niet in de juiste positie staan of gesubluxeerd zijn, wordt de zenuwoverdracht onderbroken, wat pijn veroorzaakt in de rug, nek en andere delen van het lichaam.

Chiropractien Bennekom is een therapie die werkt door gewrichtsproblemen te corrigeren, voornamelijk in de wervelkolom, gebaseerd op de relatie tussen zenuwimpulsen, botten en spieren. Elke botverplaatsing die het geleidingsvermogen van de zenuwen aantast, zal dus een verstoring van het evenwicht veroorzaken die zich als een ziekte manifesteert.

Chiropractoren in Bennekom gebruiken hun handen en fysieke kracht om bepaalde bewegingen uit te voeren op verschillende delen van het menselijk lichaam. De techniek met middelmatige of hoge intensiteit, beoogt de spanning los te maken van botten en spieren.

Hoe gaat een chiropractische sessie in zijn werk?

 

Het eerste chiropractische onderzoek omvat een grondig onderzoek van de wervelkolom en de medische voorgeschiedenis van de patiënt. De chiropractor Bennekom zal de pijnlijke plek analyseren door observatie en palpatie. Bovendien zullen in sommige gevallen bepaalde tests worden uitgevoerd om een besmettelijke oorzaak of andere gezondheidsproblemen uit te sluiten die een andere soort behandeling kunnen vereisen.

De therapeut richt zijn kracht op zoek naar de ideale positie om het ontwrichte bot weer vast te zetten. Het doel van de manoeuvres is . om een bepaald wervelsegment te deblokkeren.

De behandeling wordt over het algemeen in 3 fasen verdeeld. De eerste sessies vinden plaats op korte afstand en zijn bedoeld om de pijn onmiddellijk te verlichten. In de tweede fase hebben de bijeenkomsten tot taak het genezingsproces voort te zetten en herhaling te voorkomen.

In de laatste fase worden de sessies uitgevoerd met het oog op het behoud van de gezondheid van de patiënt. Het aantal sessies varieert van patiënt tot patiënt, afhankelijk van de situatie. Als het een chronische aandoening is, ernstig of veroorzaakt door andere gezondheidsproblemen, zal de behandeling van lange duur zijn.

Chiropractische indicaties

Deze techniek is zeer doeltreffend in geval van rugpijn, afwijkingen van de wervelkolom, gewrichtspijn of hernia’s. De chiropractor Bennekom heeft ook tot doel artritis, reuma en migraine te verlichten. Het is onwaarschijnlijk dat deze methode schadelijk is. Bij bepaalde ziekten zoals kanker, breuken, infectieziekten en neurologische aandoeningen is een chiropractische behandeling echter gecontra-indiceerd.