Kennisruimte
Image default
Vervoer en transport

Bereid je verhuizing goed voor met deze inpaktips

Bij een verhuizing komt heel wat kijken, een hoop geregel en planning. De meeste mensen verhuizen niet zo vaak in hun leven, dus hebben er ook niet veel ervaring mee. Faster Verhuizingen kan u behulpzaam zijn bij uw verhuizing. We willen u ook handige tips geven voor uw verhuizing. Bijgaand de belangrijkste tips op een rij. Desgewenst maakt u gebruik van onze Handy Man voor het demonteren en weer monteren van uw meubels of maakt u tussentijds gebruik van onze opslagruimte.

Verhuisdozen niet te zwaar beladen

U ontvangt van ons gratis verhuisdozen. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (maximaal 25 kg). Liever wat meer dozen dan te zware dozen. Plak de verhuisdozen aan de onderkant goed af en tape de bovenkant dicht. Zet boeken zoveel mogelijk staand in de doos, zo voorkomt u beschadiging. Ook niet teveel boeken in een doos, aangezien boeken zwaar zijn. Het beste kunt u speciale boekendozen gebruiken. Dit zijn kleine, maar extra stevige verhuisdozen. Een alternatief is, als u erover beschikt, het gebruik van rolkoffers voor uw boeken. Daarmee rijdt u uw boeken eenvoudig naar de verhuiswagen.

Inpakken van glas, aardewerk en kwetsbare stukken

U ontvangt eveneens gratis inpakpapier voor uw glazen en kwetsbare stukken. Pak deze per stuk in en plaats de borden staand in de doos. Voor uw borden kunt u ook handdoeken gebruiken om ze te beschermen. Uw glazen kunt u bijvoorbeeld beschermen met uw sokken. Handdoeken en sokken, het klinkt misschien wat vreemd, maar het werkt wel. Zorg dat alles niet kan gaan verschuiven en vul de lege ruimtes met inpakpapier of noppenfolie op. Vul de dozen tot maximaal 2 cm onder de rand. Noteer op de verhuisdozen duidelijk het woord ‘breekbaar’. Ook losse delen van bijvoorbeeld klokken of computers goed inpakken per onderdeel. Wij adviseren u echt aandacht te besteden aan uw kwetsbare stukken. Desgewenst kunnen we u hierover adviseren. Door onze jarenlange ervaring hebben we al veel situaties meegemaakt.

Haal meubels zoveel mogelijk leeg

Haal uw kasten, bureaus, ladekasten e.d. volledig leeg. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken. Sluit alles goed af en zet kastjes e.d. op slot. De sleutels kunt u vastplakken aan het meubel danwel in de handbagage bewaren. Beschermfolie of noppenfolie helpt ook goed tegen beschadigingen van kasten ed.

Inpakken van speciale voorwerpen

Kleine planten graag in een open doos plaatsen, het liefst op de dag van de verhuizing. Geeft u de planten recent voor de verhuizing geen water ivm lekkagegevaar. Laat schilderijen en andere ingelijste decoraties aan de muur hangen. Wij zullen deze zelf van de muur halen en verpakken in verhuisdekens. Hangkleding graag ook laten hangen, omdat wij die zullen vervoeren in ons speciale kledingrek. Lampen tot slot moeten ook zorgvuldig behandeld worden. Verwijder altijd de lampen zelf en de lampenkap. Plaats de lampenkap rechtop in de doos en decoratieve knoppen graag vastplakken aan de binnenkant van de doos.
Een aanvullende tip van organisatorische aard. Koop verschillende kleuren tape en gebruik deze kleurcodes op de verhuisdozen. Plak dezelfde kleur op de plaats van bestemming (bijv. op de deur) in de nieuwe woning. Iedere ruimte krijgt dan zijn eigen kleur. Zo kunnen de verhuizers direct zien waarheen het betreffende artikel of doos moet.

Lees hier meer over de inpaktips

Wij hebben de belangrijkste inpaktips op onze website staan.

U ziet het, voor een complete verhuizing kunt u het beste terecht bij Faster Verhuizingen . Het beste bewijs hiervoor zijn de vele positieve klantreacties . Van ruim 240 klanten kregen we een vijf-sterren beoordeling. We hopen u spoedig als klant te mogen begroeten.

https://www.fasterverhuizingen.nl/