Kennisruimte
Image default
Toerisme

Balchik – de plaats van afzondering van de Roemeense koningin

goedkope single reizen

Balchik is een kleine Bulgaarse stad met 12 duizend inwoners. Gelegen op een heuvel, is het een reeks kronkelende, stenen straatjes omgeven door sneeuwwitte kalkstenen bergen. Kleine huizen bekroond met rode pannendaken, warme zee en natuur die rijk is aan groene kleuren – dit zijn allemaal de onderscheidende kenmerken van het resort aan de Zwarte Zee.

De stad ligt 40 kilometer van Varna, 15 van Albena en 70 kilometer van de grens met Roemenië. De geschiedenis gaat terug tot de 6e eeuw voor Christus, toen de oude Grieken de nederzetting Kruni stichtten. Even later, volgens de kronieken, werd een standbeeld van de god Dionysos op de plaatselijke kust gegooid en werd de nederzetting omgedoopt tot Dionysopolis. Sindsdien is de plaats meer dan eens van naam en eigenaren veranderd. De naam Balchik, volgens een van de versies, kreeg de stad dankzij de bergen van kalksteen, “balchik” betekent volgens de aanhangers van deze optie wit. Volgens de tweede theorie is Balchik de naam van de prins die hier in de 14e eeuw regeerde.

Nu is Balchik een grote Bulgaarse haven (de derde na Varna en Burgas) en een vrij populaire badplaats. Voorheen rustten vertegenwoordigers van de plaatselijke communistische partij hier graag. Nu komen hier toeristen van over de hele wereld, we hebben zelfs Amerikanen ontmoet. Ze streven hier allereerst naar om de Botanische Tuin te zien, de grootste op het Balkanschiereiland.

Balchik stranden

Balchik wordt niet bedorven door lange zandstranden, het is in de eerste plaats een haven met een karakteristieke diepzee. Bijna de hele kust van de dijk is bezaaid met enorme stenen en is niet geschikt om in te zwemmen. De stranden, allemaal los, het onderwatergedeelte werd ook opgevuld zodat de toegang tot het water zachter was.

Centraal strand. Er ligt fijn zand onder je voeten, ruim genoeg, er is altijd een gratis zonnebank en een parasol. Traditioneel entertainment: catamarans rijden, bananen. Er zijn kleedkamers, douche, toilet. Er zijn veel cafés en restaurants vlakbij het strand, er is een pannenkoekenwinkel met heerlijke pannenkoeken met verschillende soorten beleg.

Paleis strand. Gelegen in het westelijke deel van de stad, op een schilderachtige locatie, naast het paleis van Queen Mary van Edinburgh en de Botanische Tuinen. Het heeft compacte afmetingen: 150 meter lang en 30 meter breed. De kust is rotsachtig, dus mensen dalen via speciale trappen het water in. Maar de bodem is veilig, zanderig. Uitgerust met alles wat je nodig hebt.

Nieuw strand. Het is te vinden in het centrale deel van Balchik. Het is nog kleiner in oppervlakte dan het paleis, dus het is beter om ’s ochtends vroeg plaats te nemen. Er is een vrije zone, er is een betaalde zone met ligstoelen en parasols van stro. De oever is zanderig, er is een pier voorzien, van welke trap je ook het water in kunt.

In Balchik zijn er nog twee kleine, zelfs kleine stranden. Dit zijn “Seagull” en “Beach at the Waterfall”. Ze zijn uitgerust met alles wat je nodig hebt, er zijn zelfs compacte speeltuinen.

Tuzlata

In de buitenwijk Balchik (afstand ongeveer 5 kilometer) is er het beroemde balneologische resort Tuzlata. Hij is een visitekaartje, dit zijn bronnen met mineraalwater, in sommige is de temperatuur meer dan 50 graden. Water omvat bijna het hele periodiek systeem en helpt bij verschillende ziekten.

Tuzla is een lokaal hoogtepunt, een meer dat slechts door een klein stukje land van de zee wordt gescheiden. Curatieve modder ligt op de kust en op de bodem van Tuzla. Het is ondiep, dus je kunt met je handen waardevol materiaal van de bodem opscheppen. Bij het dragen op de huid is een lichte tinteling voelbaar, dit is normaal. Ongeveer 10-15 van dergelijke sessies worden aanbevolen. Er zijn veel ziekenhuizen en sanatoria in Tuzlat, ook voor kinderen.

Deze buitenwijk van Balchik heeft ook zijn eigen stranden. Het meest uitgerust is de zanderige Orca Bay, die bijna naast het moddermeer ligt. Er zijn veel wilde zand- en kiezelstranden in Tuzlata. Ze zijn vrij lang, sommige met een comfortabele, zachte benadering en kleine steentjes onder de voeten.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html