Kennisruimte
Image default
Tuin en buitenleven

7 redenen waarom een kunstmatige kerstboom de beste keuze voor u is!

Geloof het of niet, maar voor de meeste mensen zijn kunstkerstbomen de populairste keuze. Natuurlijke kerstbomen zien er prachtig uit, ruiken lekker en brengen dat gezellige gevoel in huis. Ze zijn echter duurder dan kunstbomen en vergen veel onderhoud. Als u twijfelt of u dit jaar een kunst- of een echte boom moet kopen, zijn hier 7 redenen waarom een kunstboom voor u de beste keuze is.

 

 

Het is veel goedkoper.

Echte kerstbomen kunnen erg duur zijn als je een echt goede wilt kopen. Realistische Kunstkerstbomen zijn echter veel goedkoper en kunnen al vanaf 20 dollar kosten. Er zijn zelfs kunstbomen te koop voor slechts 10 dollar. Echte bomen moeten elk jaar worden vervangen. Kunstbomen kunnen tientallen jaren meegaan. U kunt een investering doen in een kunstkerstboom die nog jaren meegaat. Zelfs als u een echte kerstboom koopt, zult u elk jaar geld moeten blijven uitgeven omdat de boom na een paar weken doodgaat. Als u een kunstboom koopt, hoeft u er maar één keer voor te betalen.

 

Hij stinkt niet

U houdt misschien van de geur van een echte kerstboom, maar die blijft niet lang hangen. Al na een week of twee begint de boom zijn geur te verliezen. Dit betekent dat u de boom moet blijven besproeien met geurstoffen om de geur sterk te houden. Zelfs dan zal de boom nooit zo lekker ruiken als een kunstboom. Een kunstkerstboom heeft niet dezelfde soort naalden als een echte boom, waardoor hij niet dezelfde geuren afgeeft. Dit betekent ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat de boom uw huis twee maanden voor de grote dag al kerstklaar laat ruiken! Een van de belangrijkste redenen om voor een kunstboom te kiezen is dat deze geen geuren afgeeft. Dit betekent dat u de boom kunt versieren met de geuren die u wilt, wanneer u maar wilt.

 

Hij valt niet uit.

Een van de meest voorkomende problemen met echte kerstbomen is dat de naalden uitvallen. Een kunstkerstboom is ontworpen om zijn naalden tijdens de feestdagen te behouden. Ze zijn immers bedoeld om jaar in jaar uit in de boom te blijven, dus moeten ze duurzaam zijn. Echte bomen verliezen hun naalden naarmate de weken verstrijken en je moet ze blijven vervangen. Een kunstkerstboom behoudt zijn naalden, waardoor hij gemakkelijker te versieren is. Als je heel jonge kinderen hebt die misschien proberen de naalden op te eten, is een kunstboom een betere keuze omdat er geen schadelijke chemicaliën in zitten.

 

Hij is gemakkelijk op te bergen.

De naalden van een echte kerstboom blijven niet lang in de boom zitten. Na een paar weken vallen ze er allemaal uit. Dit betekent dat u de boom moet weggooien en volgend jaar een nieuwe moet kopen. Je kunt een echte kerstboom niet zomaar in een hoek van je huis opbergen en verwachten dat hij vers blijft! Een kunstkerstboom daarentegen is gemakkelijk op te bergen. Als je hem wilt bewaren voor volgend jaar, kun je hem gewoon opvouwen en in een kast zetten. Zo hoef je hem niet weg te gooien als de feestdagen voorbij zijn. Het betekent ook dat u een kunstkerstboom veel eerder in het jaar kunt kopen dan een echte boom.

 

Er is geen risico dat hij vlam vat.

Echte kerstbomen vormen een echt brandgevaar. De beste manier om het risico dat een echte boom vlam vat te minimaliseren is hem goed bewaterd te houden. Dit betekent echter dat de boom erg nat zal ruiken. Het betekent ook dat het water dat uit de boom druipt uw vloer en meubels zal beschadigen. Een kunstkerstboom is vuurbestendig. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat hij vlam vat. U kunt hem versieren met echte kaarsen als u dat wilt, zonder enig risico op brand. Een kunstkerstboom ruikt ook niet zo sterk als een echte kerstboom, zodat uw huis niet naar een moeras gaat ruiken. Als je kleine kinderen in huis hebt, is een kunstboom een veel betere keuze. Als ze de boom proberen op te eten, is er geen risico dat ze stikken in de naalden.

 

U kunt hem versieren op de dag dat u hem thuisbrengt.

Echte kerstbomen moeten minstens een week in huis staan voordat je ze kunt versieren. Dat komt omdat de boom een proces moet doorlopen dat “hydratatie” heet en waarbij hij het water uit de boomstandaard opneemt. Een kunstkerstboom kan worden versierd zodra u hem thuisbrengt. U kunt hem in de standaard zetten en hem versieren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat hij uitdroogt. Echte bomen moeten een week worden “gehydrateerd” voordat u ze kunt versieren. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die hun kerstversiering zo snel mogelijk willen ophangen. Als u klaar wilt zijn voor Kerstmis zodra het winkelseizoen is afgelopen, is een kunstkerstboom een betere keuze.

 

Conclusie

Er zijn veel redenen waarom een kunstkerstboom voor u de beste keuze is. Kunstbomen zijn veel goedkoper dan echte bomen en verliezen hun naalden niet. Ze stinken ook niet, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat ze je huis als een moeras laten ruiken. Een kunstboom vormt niet het brandgevaar dat een echte boom wel vormt. En tot slot kun je hem versieren op de dag dat je hem thuisbrengt!

https://www.tuincollectie.nl/producten/182/fairybell