Kennisruimte
Image default
Zakelijk

5 tips voor een effectief flyer ontwerp

Je bent vast ook wel eens aan het ontwerpen geweest. Wie niet! Maar vaak is het maken van een effectieve flyer moeilijker dan je denkt. Je hebt met allerlei marketing en veelal ingewikkelde onderdelen te maken om de doelgroep uiteindelijk te motiveren contact met je op te nemen. Gelukkig hoeft het niet lastig te blijven. Zo hebben wij een 5-tal tips voor je op rij gezet. Wil het daarna nog niet lukken? Jouw flyer laten ontwerpen door een expert is zeer verstandig. Waarom? Dat lees je hieronder!

1. Een flyer moet duidelijk zijn

In een flyer wil je natuurlijk duidelijk maken wat je te bieden hebt. Of dit nu om producten of diensten gaat moet geen verschil maken. Het moet dus gewoon direct duidelijk zijn wat je te bieden hebt. Door het laten terugkomen van je huisstijl maak je ook duidelijk dat het om je bedrijf gaat en ben je herkenbaar. 

2. Een flyer moet nieuwsgierig maken

Als iemand een flyer in handen krijgt moet deze natuurlijk nieuwsgierig maken. Het moet duidelijk zijn dat het om je bedrijf gaat en welke producten of diensten je te bieden hebt met je bedrijf. 

 

Mensen nieuwsgierig maken doe je door op te vallen. Een gouden envelop valt natuurlijk veel meer op dan een witte. En zo werkt dat ook bij een flyer aan de man brengen. Door op te vallen zorg je dat mensen het eerder zullen lezen!

3. Een flyer moet aanspreken

Aanspreken doet een flyer niet vanzelf, daar moet je dus echt de nodige stappen voor doorlopen en je huisstijl voor inzetten. Laat mensen van je horen! Waarbij je bedrijfsgegevens natuurlijk heel belangrijk zijn. Mensen moeten leren en horen wie je bent en wat je doet.

4. Een flyer moet een boodschap dragen

Een flyer moet natuurlijk een boodschap overbrengen. Dit kan een boodschap zijn over wat je te bieden hebt, wie je bent of wat je doet. Het kan over werkelijk van alles gaan. Als je eigen huisstijl er maar in voorkomt en dat moet kloppen!

5. Een flyer moet je bedrijf herkenbaar maken

De herkenbaarheid van je bedrijf moet er helemaal vanaf spatten. Dit doe je aan de hand van een duidelijke huisstijl en elementen die overal binnen je bedrijf terugkomen. Uiteraard is een sterk en herkenbaar logo ontwerp essentieel. Het inschakelen van LogoSnel zorgt ervoor dat je betaalbaar professionele ontwerpen kan laten maken. Dat zorgt voor een professionele uitstraling binnen je bedrijf waardoor je meer kunt verkopen aan klanten omdat je boodschap duidelijk is, aanspreekt en nieuwsgierig maakt.