Kennisruimte
Image default
Eten en drinken

5 magische voordelen van zoete aardappelen

Vandaag gaan we je een suggestie geven die misschien niet erg populair is, maar we durven te wedden dat het nuttiger kan blijken te zijn dan je ooit kunt bedenken. We willen dat je stopt met wachten op Thanksgiving om te genieten van de verrukkingen van zoete aardappelen en in plaats daarvan meer zoete aardappelen te kopen om ze een onderdeel van je bijgerechten te maken gedurende alle gelegenheden van het jaar.

Je kunt het ook als je hoofdgerecht maken, omdat ze voordelen hebben die de veggie de meest speciale van allemaal maken. Dus hier zijn de voordelen die u krijgt door ze in uw dagelijkse voeding op te nemen.

1.   Uw gezichtsvermogen verbetert

Je hebt je moeder misschien horen vertellen dat het eten van wortelen je zicht zou helpen. Wat ze in al die tijd miste, is ook om je voor te stellen om dezelfde aandacht te besteden aan zoete aardappelen. Dit komt omdat de antioxidant die in deze zoete puds aanwezig is, precies werkt als het bètacaroteen dat in wortelen zit.

Voor degenen onder u die het niet weten, het bètacaroteen wordt omgezet in vitamine A, wat dient om de licht detecterende receptoren in uw ogen te stimuleren. Je kunt ook paarse zoete aardappelen proberen, omdat de antioxidant die anthocyanine wordt genoemd, even gunstiger is voor de ogen.

2.    Je darmen werken beter

Zoete aardappelen worden ook als geweldig beschouwd omdat ze veel oplosbare en onoplosbare vezels bevatten. Wanneer deze vezelige delen van de zoete aardappelen in je spijsverteringskanaal blijven steken, produceren ze tal van gezondheidsvoordelen voor je darmen, waaronder het helpen bij het opnemen van water, het voorkomen van constipatie en het gezond houden van je darmwand.

Daarnaast bevordert het hoge gehalte aan antioxidanten in paarse zoete aardappelen, zoals blijkt uit tal van onderzoeken, ook gezonde darmbacteriën.

3.    Ze zijn geweldig voor je immuunsysteem

Zoals hierboven vermeld, wordt het bètacaroteen in zoete aardappelen door het lichaam omgezet in vitamine A en vervolgens fungeert het als een sleutel tot een gezond immuunsysteem. Je krijgt gezonde slijmvliezen in de binnenkant van je darm, wat geweldig is om je lichaam te beschermen tegen ziekteverwekkende pathogenen.

4.    Ze beheren diabetes het beste!

Wist je dat als je zoete aardappelen kookt, ze een lage glycemische index blijken te hebben? Ja, dat betekent dat uw bloedsuikerspiegel niet zo snel stijgt in vergelijking met voedingsmiddelen met een hoge glycemische index. Ook vertraagt het hoge vezelgehalte van zoete aardappelen de opname van suiker en voorkomt het bloedsuikerpieken.

5.    Je raakt van stress af!

Als je één zoete aardappel neemt, dan consumeer je direct een derde van je dagelijkse hoeveelheid magnesium. En volgens talrijke bekende onderzoeken kan magnesiumtekort het risico op depressie, angst en stress verhogen.

Bovendien kan de juiste hoeveelheid magnesium in het lichaam je ook helpen slapeloosheid te verminderen, wat weer meestal optreedt als gevolg van angst of depressie.

Dus vergeet stamppot aardappelen en probeer dit wonder meteen!