Kennisruimte
Image default
Aanbiedingen

4 leuke herfstactiviteiten met je zoontje

Wat is er leuker dan met je kind naar buiten te gaan en samen leuke activiteiten te doen. Als ouder van een zoon wil je graag zien dat je kind veel buiten is en veel leuke dingen mee maakt. Het belangrijkste is dat je kind gelukkig is. Nu zijn er veel verschillende activiteiten te doen in de warme zomermaanden of in de koude wintermaanden, maar er zijn ook zeker opties voor de regenachtige herfstmaanden. De herfst is over het algemeen de periode waar men het minst naar uitkijkt. Dit komt door de vele natte en druilige dagen. Toch zijn er ook in deze maanden leuke activiteiten te doen met je zoontje. Verder worden 5 leuke herfstactiviteiten genoemd die leuk zijn voor ouder en kind.

Met kastanjes bezig zijn

In de herfstperiode vallen veel bladeren van de boom. Naast de bladeren vallen er ook ontelbare eikels, dennenappels en kastanjes van de boom. Kastanjes zijn zeer populair bij kinderen om te rapen en om lekker mee te knutselen. Doormiddel van satéprikkers kan je namelijk zeer leuke poppetjes maken en kettingen maken. Dus ga er samen met je zoon op pad, lekker kastanjes verzamelen en dan thuis van deze kastanjes een mooi knutselwerk maken. Leuke dag lijkt mij!

Rondbanjeren in plassen

Misschien wel het leukste om te doen voor je zoontje is het springen en lopen door plassen. Om een of andere reden is het heerlijk voor je zoon om vies te worden en lekker door de vele natte plekken te rennen. Het is voor deze activiteit natuurlijk wel zo handig dat je kinderlaarzen aanschaft om te zorgen dat de sokken minder snel nat worden en je kind optimaal kan genieten van de natte omstandigheden. Na het rondbazuinen door het bos of over straat is heerlijk om de dag te eindigen met warmte thuis. Dit door lekker een bad  of douche te nemen en te eindigen met een warme kop chocolademelk.

Speurtocht door het bos

De herfst kan ook ondanks alle negatieve meningen een mooie periode zijn om buiten te zijn. Zo verkleuren de bladeren van de bomen en geeft dit een zeer mooi effect. Niks leukers om samen met je zoon door het bos te gaan. Om deze tocht nog leuker te maken kan je ook een soort van speurtocht organiseren waar je zoontje samen met een vriendje of meerdere vriendjes door het bos gaat om verschillende items te vinden. Je kunt er bijvoorbeeld aan denken om van te voren bepaalde foto’s te maken van bepaalde plekken en als opdracht aan je kinderen te geven om deze plekken terug te vinden. Dit kun je ook nog educatief maken door bepaalde plantsoorten of boomvruchten te fotograferen. Ook is het een aanrader om een klein spiegeltje mee te nemen en die aan je kind te geven om te kijken wat er onder de paddenstoelen zit. De herfst is de periode waar paddenstoelen sterk naar voren komen. Als je samen met je kind naar buiten gaat is het natuurlijk wel handig om de juiste kleding aan te hebben. Dus denk aan goede laarzen, regenjassen en mogelijk regenbroeken.

Vogels helpen

Voor vogels zijn de herfstmaanden en de wintermaanden geen makkelijke maanden om eten te vinden. Dit is waar jij met je kind een oplossing voor kan vinden. Samen met je kind bijvoorbeeld een vetbol maken kan zeer leuk zijn. Dit kan je doen door kleine zaden in de pan te gooien en daarna in een plastic bekertje hard te laten worden. Als het hard is kan je samen met je kind deze bollen in de achtertuin of op andere plekken ophangen. Hoe leuk is het om dan later verschillende vogels hiervan te zien smikkelen.