Kennisruimte
Image default
Aanbiedingen

3 vernieuwingen binnen de transportsector

3 vernieuwingen binnen de transportsector

De transportsector is een constant vernieuwende sector waar veel nieuwe technologieën voor ontwikkeld worden. Zo is de sector constant bezig om bezorgingen minder lang te laten duren, minder uitlaatgassen uit te stoten of de werkdruk te verlagen. In deze blog zullen drie van de belangrijkste vernieuwingen behandeld worden. Hiernaast zal er gekeken worden wat de impact van deze veranderingen kan zijn. 

Drones

Steeds vaker zie je op het nieuws berichten verschijnen over bedrijven die aan het experimenteren zijn met de bezorging van drones. Drones worden steeds sterker en kunnen steeds verder afstanden afleggen. Dit zorgt ervoor dat bepaalde delen van Nederland veel makkelijker en sneller bereikt kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Waddeneilanden, waar nu nog een veerpont genomen moet worden om een pakket te bezorgen. Ook in drukke steden kan dit een oplossing zijn doordat drukke wegen vermeden kunnen worden. Zo zal je veel sneller een pakket kunnen ontvangen en zal de bezorgtijd aanzienlijk minder worden. 

Geautomatiseerd rijden

Truck Platooning is een term waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Dit is een techniek waarmee zelfrijdende vrachtwagens ontwikkeld worden aan de hand van gps, radar, wifi en andere technologieën. Waarbij zelfrijdende auto’s steeds meer geaccepteerd worden zijn er nog geen zelfrijdende vrachtwagens op de markt. Met dit soort technieken zijn er veel systemen die zonder problemen samen moeten kunnen werken, hierdoor zal de ontwikkeling door blijven gaan tot dit veilig te realiseren is. 

Verduurzaming

Bovenstaande punten hebben allemaal de maken met dit derde punt: verduurzaming. Het is een algemeen bekend probleem dat het aarde steeds meer opwarmt en dat hier iets aan gedaan moet worden. Een van de grootste problemen is de uitstoot van broeikasgassen welke uitgestoten worden door auto’s en vrachtwagens. Steeds vaker zie je al elektrische auto’s op de markt verschijnen, deze heb je ook al vast eens aan de lader in de buurt gezien. Nu zijn ze ook bezig om deze techniek door te zetten naar de transportsector. Zo worden vrachtwagens die nu nog op het vervuilende diesel rijden steeds vaker vervangen door vrachtwagens die op waterstof rijden. 

Interessant?

Vind je deze vernieuwingen binnen de transportsector nou interessant? Kijk eens op werken bij Melis, hier kunt u vacatures vinden bij Melis Logistics. Misschien vind u hier wel een interessante vacature en kunt u de vernieuwingen van dichtbij meemaken. 

 

https://www.werkenbijmelis.nl/