Kennisruimte
Image default
Zorg

Vervelend zo’n brokgevoel in je keel

Een brokgevoel in keel kan heel erg vervelend zijn. Je let er waarschijnlijk erg veel op, wat het waarschijnlijk nog erger maakt. Want het komt vaak door spanning in de nek. Een brokgevoel in keel kan ervoor zorgen dat je je veel ziek voelt en je niet je dagelijks dingen kan doen. Dit is natuurlijk helemaal niet fijn. Ook kan een brokgevoel in keel ervoor zorgen dat je moeilijker kan eten. Vaak kan het zijn dat je er minder trek door krijgt of helemaal niet meer wil eten door het brokgevoel in keel. Dit is natuurlijk niet ideaal. Je wil natuurlijk wel iedere avond gezellig met je gezin eten of af en toe een etentje hebben met je vrienden. Een brokgevoel in keel zou dit natuurlijk niet in de weg moeten staan. 

Spanning 

Een brokgevoel in keel kan vaak komen door spanning. Je spant namelijk je adamsappel teveel aan waardoor de spier vermoeid wordt en pijn gaat doen. Als is een brokgevoel in keel vrij onschuldig kan het wel heel erg irritant zijn. Het lijk namelijk alsof er iets vast zit in je keel en als je hoest gaat het brokgevoel in keel ook niet weg. Hoesten kan het gevoel ook nog erger maken, omdat je dan nog meer je spieren aanspant. En dit wil je natuurlijk niet. Een brokgevoel in keel kan alleen weg gaan als je je meer ontspant maar dit is moeilijker dan het klinkt natuurlijk. 

Psychologisch 

Een brokgevoel in keel kan ook iets psychologisch zijn. Het kan een manier zijn voor je lichaam om aan te geven dat je in teveel spanning zit. Het is namelijk redelijk normaal dat als je gestresst bent je verschillende lichaam klachten krijgt. Een brokgevoel in keel kan dus soms alleen opgelost worden door hulp zoeken tegen de stress. Want als je je psychologisch niet goed voelt, voelt je lichaam zich ook niet goed. Een brokgevoel in keel kan dan alleen nog maar ernstiger worden. Of je kan ergere klachten krijgen zoals kokhals nijgingen of last van je maag.