Kennisruimte
Image default
Banen en opleidingen

Snel voorbereiden op selor testen met assessment training

Als je solliciteert naar een baan, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Je moet niet alleen een goed CV en motivatiebrief hebben, maar je kunt ook extra stappen zetten om je kansen te vergroten. Eén manier waarop je dat kunt doen, is door deel te nemen aan assessment training. In deze blogpost gaan we dieper in op hoe je snel voorbereid bent op selor testen met behulp van assessment training.

Wat is assessment training?

Assessment training is een intensieve training waarin je meer leert over jezelf, zodat je beter voorbereid bent op sollicitatiegesprekken en selecties. Het doel van deze training is om jouw competenties, vaardigheden en persoonlijkheid beter te begrijpen en hiermee beter in staat te zijn om succesvolle selecties af te leggen. Deze training wordt gegeven door professionele coaches die hun ervaring delen over technieken voor het afleggen van selecties en advies geven over hoe je het beste kunt reageren op verschillende situaties tijdens selectiegesprekken.

Hoe helpt Assessment Training bij het voorbereiden op selor testen?

De kern van deze training ligt in het analyseren van jouw persoonlijkheid, vaardigheden en competenties om zo beter in staat te zijn om selor testen succesvol af te leggen. Tijdens de sessie word je getraind om onder druk helder na te denken, zoekwoordonderzoek uit te voeren en verschillende scenario’s uit elkaar te halen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van communicatieve vaardigheden zoals luisteren, presenteren en argumenteren – allemaal vaardigheden die nuttig kunnen zijn bij het maken van een goede indruk tijdens selectiegesprekken of selor testafnames. Ook help je bij het verbeteren van motivatie vaardigheden door meer inzicht in wat motivatie is en hoe dit jouw prestaties kan verhogen tijdens tests of interviews.