Kennisruimte
Image default
Zakelijk

Roos van Leary uitleg hier lezen

De Roos van Leary uitleg is eigenlijk makkelijk uit te leggen. Althans in één zin komt het erop neer dat hiermee het communiceren en het gedrag van anderen of juist die van jezelf in kaart wordt gebracht. Vaak zijn er situaties, bijvoorbeeld binnen een bedrijf, op de werkvloer, die makkelijk te verhelpen zijn. Soms zijn dit problemen die er in de loop van de jaren is ingeslopen en waar nu de irritaties van zijn ontstaan. In sommige gevallen kunnen dit soort irritaties snel worden verholpen, maar in de ergste gevallen is het beter om hier de Roos van Leary methode aan toe te passen. 

 

De windroos in delen

Een windroos heeft de vorm van een Roos van Leary uitleg. Deze is in diverse stukken verdeeld. Zo is er een horizontale en een verticale as. Alles wat boven de horizontale as terecht komt is dominant gedrag en wat eronder zit is onderdanig gedrag. Dit is slechts een gedeelte van de uitleg wat de Roos van Leary nu precies inhoudt. Voor een volledige uitleg hierover kan je het beste op de website gaan kijken. Hier staat precies uitgelegd hoe dit allemaal in zijn werk gaat.

Er zijn diverse manieren om de Roos van Leary toe te passen. Hier wordt vaak vanuit een actie- reactie gedrag gehandeld. Dat wil zeggen dat er vaak een reactie komt op het gedrag of reactie wat jij zelf hebt gegeven. Door zelf in een bepaalde situatie rustig en kalm te reageren zal dit zeker effect hebben op de persoon tegenover jou.