Kennisruimte
Image default
Zakelijk

Meer shopping mogelijkheden op Instagram

Instagram, dat eigendom is van Facebook, zal later dit jaar beginnen met het testen van winkelen via de korte-video-functie Reels, in een poging om de onlangs gelanceerde TikTok kloon te gelde te maken.

Instagram zal ook winkelen toevoegen aan zijn IGTV, waar gebruikers vanaf maandag langere video’s kunnen bekijken.

De verhuizing van maandag zal aantrekkelijk zijn voor makers en merken die routinematig op zoek zijn naar geld voor hun inspanningen op de app. Zij zullen in staat zijn om shopping tags toe te voegen aan hun berichten, zodat gebruikers kunnen tikken op het item en kunnen winkelen via de Instagram app of een retailer’s site.

Facebook heeft de afgelopen jaren meer winkelmogelijkheden op Instagram met elkaar verweven. Onlangs is het begonnen met het testen van een speciale “Shop”-tab op het startscherm deze zomer. Gebruikers kunnen nu al winkelen via gewone Instagram-berichten, Live, Stories en de Explore feed.

Hoewel de inspanning om winkelen toe te voegen aan Reels werd verwacht, is het nog steeds een snelle uitrol sinds de functie pas twee maanden geleden werd gelanceerd. Maar het toevoegen van de winkelfunctie kan het bedrijf al snel een voorsprong geven op TikTok, de concurrent van Reels.

TikTok heeft zich een weg gebaand naar de e-commerce ruimte. De app begon vorig jaar met het testen van nieuwe social commerce functies door sommige gebruikers in staat te stellen om links toe te voegen aan hun profielen en video’s. Retailgigant Levi’s was een van de eerste retailmerken die de nieuwe “Shop Now” functie van TikTok gebruikte om gebruikers naar merchandise te leiden.

Het bedrijf werkt ook aan een deal om een aantal van zijn activiteiten aan Oracle en Walmart te verkopen, aangezien het bedrijf onder vuur ligt van de Trump administratie, die de Chinese app heeft beschuldigd van het verzamelen van gegevens over Amerikanen en het versturen ervan naar de Chinese overheid.

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van tech, volg dan het handige technieuws blog van Spanknieuws.nl.

 

https://www.spanknieuws.nl/