Kennisruimte
Image default
Aanbiedingen

Koop een macbook met retina scherm voor de beste gebruikservaring

Wanneer je je oriënteert op het kopen van een MacBook, speelde lange tijd de vraag: wil ik deze kopen met een retina scherm of zonder retina scherm? Inmiddels kennen alle nieuwe MacBooks een retina scherm, ook alle nieuw uitgebrachte Apple Air modellen. Maar natuurlijk kun je nog MacBooks kopen zonder retina scherm, bijvoorbeeld als refurbished MacBook. In dit artikel leggen we je uit wat er zo fijn is aan het retina scherm. Wat ons betreft is dit echt het allerbelangrijkste verkooppunt van een MacBook ten opzichte van een gemiddelde Windows laptop. Want naar je scherm kijken doe je elke dag. Retina schermen zijn echt het beste scherm wat je in een gewone elektronicazaak zal tegenkomen.

De definitie van retina

Retina is een merknaam van Apple, wat aangeeft dat je onderlinge pixels niet van elkaar kunt onderscheiden. Daarmee is de schermresolutie van een “retina” scherm erg goed. Je ziet daadwerkelijk geen enkele losse pixel, ook niet als je dichtbij komt. Volgens Apple kan je bijv. op een kijkafstand van 30cm, op een iPhone nog steeds geen pixels zien. In de praktijk zal niemand zo dicht op zijn of haar telefoon of laptop kijken, waardoor een retina scherm er altijd haarscherp uitziet. Crisp, zoals de Amerikanen van Apple zelf zouden zeggen in hun marketing praatje. Elk detail komt hiermee helemaal tot leven, en is goed zichtbaar op het scherm. 

Wat maakt een retina scherm zo prettig in gebruik?

Naast dat een macbook met retina scherm erg scherp is, zijn er veel andere voordelen die een retina scherm erg fijn in gebruik maken. Retina schermen zijn erg geliefd bij professionals die in de creatieve industrie werken door de kwalitatieve eigenschappen van het retina scherm. 

Hoge helderheid

De helderheid van een MacBook is erg hoog. Dit zie je al goed wanneer je naar een winkel gaat en ziet hoeveel licht er van een MacBook afkomt, zonder dat het pijn doet aan je ogen. Hiermee is de helderheid heel hoog bij een MacBook. Er zit veel licht in een MacBook, waardoor er bij elke lichtomstandigheden prettig kan worden gewerkt.

Hoog kleurcontrast

Ook zwart tonen zijn écht zwart op een retina scherm. Kleuren doen levensecht aan. Een hoog kleurcontrast is ook echt een onderscheidend kenmerk van een macbook. Andere merken komen vaak niet in de buurt van de technische contrastwaardes die Apple haalt. Op een macbook met retina schermen spatten de kleuren écht van je beeldscherm af.

True tone technologie

Een bijzondere beeldschermtechnologie waarvan Apple gebruik maakt bij de nieuwere MacBooks is de True tone technologie. Dit is een techniek, die op basis van het omgevingslicht, kleuren net iets aanpast, zodat deze levensecht overkomen! Het past niet alleen de witbalans en helderheid aan, maar ook de kleuren. Hierdoor wordt werken achter een macbook met retina scherm nog immenser.

Erg wijde kijkhoek

Wanneer je een vergadering hebt of thuis netflix kijkt, zullen er regelmatig mensen zijn die met je mee kijken. Bij veel laptops zorgt een slechte kijkhoek ervoor dat de persoon die met je meekijkt, het beeld eigenlijk niet kan zien zoals dit is bedoeld. En de kleuren en tekst niet zo goed leesbaar ziet dan wanneer je er recht voor zit.Bij een Apple MacBook met retina scherm zul je dit probleem niet tegenkomen! Het zal altijd goed zichtbaar zijn, vanuit welke hoek de ander ook met je meekijkt.  

Ben je nu geïnteresseerd geraakt om zo’n schitterende macbook met retina scherm te kopen?  Koop een MacBook met retina scherm en je zult er gegarandeerd van genieten.