Kennisruimte
Image default
Adverteren

Het wonder van de techniek: draadloze achteruitrijcamera’s

Door moderne technologie hoeven we niet meer bang te zijn voor ongelukken tijdens het parkeren of achteruit tijden. Zo ver heeft de moderne techniek ons al gebracht. Veel mensen vinden het parkeren van hun auto het meest stressvolle onderdeel van autorijden. Dit geldt voor tijdens de rijlessen en het examen, maar ook daarna. Niemand wil ongelukken veroorzaken of irritaties opwekken bij andere weggebruikers. Echter, ongelukken gebeuren niet slechts bij het inparkeren of achteruitrijden, ook de dode hoek van een voertuig is een belangrijke oorzaak van ongelukken. Gelukkig zijn daarvoor er achteruitrijcamera’s uitgevonden, die maken ons leven een stukje veiliger, makkelijker en efficiënter. Door de uitvinding van draadloze netwerken zoals WiFi, bluetooth, 4G en het nieuwe 5G is het mogelijk geworden om een achteruitrijcamera draadloos te maken. Zo zit dat.

 

Er zijn twee manieren waarmee een achteruitrijcamera draadloos kan zijn: de digitale en de analoge techniek. De digitale techniek werkt op een draadloos netwerk dat in de lucht hangt. Aan de achteruitrijcamera zit een zender vast, deze stuurt het signaal van de camera naar de ontvanger. De ontvanger is meestal gekoppeld aan de monitor in het voertuig, dus het navigatie- of radioscherm. Deze zender krijgt voeding van meegeleverde kabel, want hij werkt natuurlijk  niet vanzelf. Voor beter zicht op grotere voertuigen, zoals bussen en vrachtwagens het gemakkelijker om meerdere achteruitrijcameras geinstalleerd te hebben. Dat is mogelijk, maar dan heeft iedere camera een eigen zender en ontvanger nodig. Op het beeldscherm leehnavasor zijn dan verschillende beelden te zien. Hierdoor wordt de kans op ongelukken geminimaliseerd.

 

Er zijn ook achteruitrijcameras die draadloos en analoog zijn, dit soort camera’s worden vooral gebruikt als het beeld van een enkele camera op verschillende monitoren afgespeeld moet worden. Vooral op plekken waar nauwelijks draadloze verbinding is, bijvoorbeeld op het platteland, is een analoog systeem voordelig. Op landbouwwerktuigen moet je vaak veel dingen tegelijkertijd in de gaten houden, dus dan is het heel handig om verschillende schermen te hebben.

 

Als je nog geen achteruitrijcamera hebt; wacht dan niet te lang en schaf er snel een aan!

https://www.vanzwitserland.nl/