Kennisruimte
Woning en Tuin

Zonweringen

Het is volop zomer in Nederland. Het is zelfs een ongekende zomer zoals we die nog nooit eerder hebben meegemaakt. We kunnen dan ook gerust stelen dat er sprake is van een unieke situatie in ons anders zo koude kikkerlandje. Die tijden zijn voorbij en er zullen veel liedjes moeten worden aangepast. We hoeven er ook niet meer vanuit te gaan dat er nog erg koude winters gaan komen. Ook die tijden zijn voorbij en de hoop op een Elfstedentocht kan men wel in de kast zetten. We gaan richting een klimaat zoals we dat kennen in de buurt van Bordeaux en eigenlijk is dat best prettig. Ware het niet dat onze huizen zo goed geïsoleerd zijn. Dat betekent in de winter dat we veel minder hoeven te stoken en dat we dus flink kunnen gaan bezuinigen op de centrale verwarming en dus op de energierekening. Dat is slecht nieuws voor de energiemaatschappijen maar goed nieuws voor onze portemonnee. Doordat onze huizen zo goed zijn geïsoleerd betekend het echter wel dat we het flink te verduren kunnen krijgen in de lente en de zomer. De warmte wordt behoorlijk goed vastgehouden door de dubbele ramen en de spouwmuurisolatie dat in vrijwel elke tussenmuur te vinden is. Dat betekent dat er een flink aantal slapeloze nachten op ons te wachten staat en dat is iets dat men dient te voorkomen. Een van de betere manieren om de hitte te verdrijven is door het aanschaffen van zonweringen. Deze zonweringen worden buiten het huis net boven de risicovolle ramen geplaatst. Daarmee bedoelen we de ramen waar continu de zon op schijnt. Dus voornamelijk ramen in het oosten en zuiden hebben grote behoefte aan zonweringen. Met goede zonweringen zorg je ervoor dat de zon niet op het raam kan schijnen waardoor de zonnestralen niet de ramen kunnen penetreren en hun warmte in je kamer achter kunnen laten. Zo blijft je kamer koel en heb je daar in de avond en nacht zeker een groot voordeel van.

Kies voor zonweringen

Zonweringen zijn er in alle soorten en maten en het is dan ook van belang dat je bij de aanschaf van een zonwering let op de grootte van je ramen. Je wilt immers niet te grote of te kleine zonweringen aanschaffen. Dat is niet alleen zonde van je geld, het is ook een heel gedoe met het retour sturen van de zonweringen en daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten. Het is overigens een goed idee om zonweringen alvast te bestellen in de lente. Net nadat de winter voorbij is kan het namelijk al flink warm worden en een hittegolf in april of mei is tegenwoordig geen anomalie meer. Het voortijdig ophangen van dergelijke zonweringen zal wonderen doen voor je huis. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen want het werkt ook door in de komende dagen, weken en maanden. Daarmee bedoelen we aan te geven dat je er van dag op dag profijt van hebt omdat het de zonnestralen netjes blokkeert maar dat je er op de langere termijn ook van profiteert. Hoe je het ook wendt of keert, zonweringen zullen altijd wat warmte toelaten in je kamer, daar is niets tegen te doen. Toch gebeurt dit veel geleidelijker dan wanneer je helemaal geen zonweringen hebt opgehangen. Zo warmt je huis veel langzamer op en kan het in de avond en de nacht tevens beter zijn warmte kwijt. Een goed idee is trouwens om de zonweringen uit te hangen en daarnaast de ramen dicht te houden. Plaats luiken, jaloezieën of gordijnen voor die ramen zodat er nog meer zonlicht wordt geflecteerd. Als het dan in de avond afkoelt is het zaak om de zonweringen in te klappen, de ramen en deuren open te zetten en de gordijnen open te trekken zodat het huis maximaal kan ademen. Je kamers zullen heerlijk af kunnen koelen doordat de ramen tegen elkaar openstaan en zo kan je een heerlijke nachtrust tegemoet gaan. Dat klinkt je vast als muziek in de oren dus hopelijk neem je deze tip ter harte, je zult er zeker geen spijt van krijgen.

Bestel hier al je zonwering

Op de website zonservice.nl vindt je de zonweringen die je nodig hebt om de zon weg te houden uit al je kamers van je huis. Zonweringen zijn er zoals we daarnet al zeiden in allerlei maten en diverse kleuren met leuke designs. Zo is er altijd wel een set aan zonweringen te vinden die het beste passen bij het interieur en exterieur van je huis. Heb je naast de zonweringen die we op deze site aanbieden nog andere vormen van zonwering nodig, dan kan je ze mee bestellen wat je kan korting krijgen op je bestelling. De bezorgkosten zijn gratis want die nemen wij op onze rekening en je kan er daarnaast gerust vanuit gaan dat wij er alles aan doen om zo spoedig mogelijk te leveren. Je hoeft dus nooit te lang te wachten op je order en dat is maar goed ook, voor je het weet is er weer een hittegolf. Naast de zonweringen kan je hier trouwens terecht voor onder andere de volgende artikelen:

  • jaloezieën
  • gordijnen
  • rolluiken
  • knikarmschermen
  • uitvalschermen en nog veel meer

Wij zijn dan ook van alle markten thuis op het gebied van zonwering en hopen dan ook dat we je hebben weten te overtuigen om met ons zaken te doen. Online bestellen is eenvoudig en heel erg betrouwbaar!

http://zonservice.nl/zonwering/