Werkplek inrichting met oog voor de details

Bij werkplek inrichting gaat het om meer dan de grote en voor de hand liggende zaken zoals stoelen en computers. Het zijn de accessoires die het verschil maken. Deze dragen namelijk voor een groot deel bij aan de stijl, de sfeer en het gevoel van de ruimte. Accessoires als onderdeel van werkplek inrichting zijn echter niet alleen van esthetische waarde. Ze hebben namelijk ook een functionele waarde. Ze kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan de akoestiek van uw kantoor. Een kantoor dat hol klinkt werkt namelijk een stuk minder prettig. Daarnaast is kabelmanagement ook een belangrijk onderdeel van accessoires. Zo lopen kabels niet door elkaar en kunnen deze makkelijk verplaatst worden.

Werkplek inrichting: de inrichting van de vergaderruimte

De werkplek is dé plek waar de meeste mensen het grootste deel van hun tijd doorbrengen, de vergaderruimte is hier ook een onderdeel van. In een vergaderruimte moet iedereen alles mee kunnen krijgen van de vergadering en moet iedereen deel kunnen nemen en zijn of haar punten op tafel kunnen leggen. Overleg moet gestimuleerd worden. De tafel moet aangepast worden op het aantal personen dat er regelmatig vergaderd. Met een kleine groep aan een grote tafel zitten is onhandig, wat andersom ook het geval is. Er kan ook gekozen worden voor verrijdbare tafels, zodat er met wisselende groepsgroottes ook vergaderd kan worden.

Het effect van de vloerafwerking op de werkplek inrichting

De vloer is nou niet iets waar mensen automatisch aan denken wanneer het gaat over werkplek inrichting. Toch is de vloer voor een groot deel bepalend voor de uitstraling. Natuurlijk hangen die keuzes af van uw bedrijf en de stijl van het kantoor. Het type vloerafwerking bepaald voor een groot deel namelijk ook de akoestiek van de ruimte, en natuurlijk ook de sfeer ervan. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo kan er gekozen worden voor pvc-vloeren of zelfs rubber vloeren. Ook tapijt, linoleum of vinyl wordt vaak gekozen. Kies bij de entree van uw kantoor wellicht voor een entreemat, en laat hierop het logo van uw bedrijf drukken. Dan is het meteen duidelijk van wie het kantoor is en weten klanten en relaties direct dat ze op de juiste plek zijn.