Wasmachine reparatie Amsterdam over het waterpeil niveau in uw wasmachine

Wasmachine reparatie Amsterdam geeft uitleg over het waterpeil niveau in uw wasmachine

Is het waterpeil van uw wasmachine te laag? Er zijn verschillende redenen voor een laag waterniveau in wasmachines. In sommige gevallen maakt een laag waterniveau deel uit van het ontwerp van de machine, terwijl het in andere gevallen wijst op een storing in het systeem.

Waarom is uw wasmachine waterpeil laag?

Wasmachine reparatie Amsterdam over de hoog rendement wasmachine

Als u de eigenaar bent van een gloednieuwe hoogrendement, of HE, wasmachine, zult u merken dat het waterniveau van de wasmachine te laag is of lager dan u gewend bent. Dit is volkomen normaal voor HE-ringen. Ze zijn ontworpen om minder hulpbronnen te gebruiken dan een traditionele wasmachine, waardoor ze spaarzamer worden met water.

Er bestaat een algemene misvatting dat hoog rendement betekent dat deze wasmachines sneller werken, maar dat ze in werkelijkheid duurzamer en efficiënter zijn door alleen de middelen te gebruiken die nodig zijn voor elke lading. Waterniveau en cyclustijd worden bepaald door de grootte van de lading en het type weefsel dat aanwezig is.

Als dit het geval voor u is, dan is het probleem opgelost! Geniet van de lagere energie- en waterrekeningen van uw HE-wasmachine.

Wasmachine reparatie Amsterdam adviseert een aantal dingen eerst zelf te controleren

 

Waterinlaatklep

De waterinlaatklep is het deel van uw wasmachine dat ervoor zorgt dat het water uit uw huis in de wasmachine kan. Dit onderdeel is cruciaal voor het goed functioneren van uw wasmachine en is vaak de reden om het waterpeil te laag te maken.

U kunt de waterinlaatklep vinden door op de achterkant van uw wasmachine te kijken en de warme en koude slangen van de wateraansluiting te volgen. De klep is waar de twee slangen elkaar ontmoeten en zijn verbonden met de slang op de wasmachine.

Er zijn schermen in de waterinlaatklep om te voorkomen dat vuil uit de waterlijn de wasmachine binnengaat. Vaak zullen deze schermen verstopt raken en zal er geen water in de wasmachine komen wat resulteert in een laag waterniveau.

Je kunt deze schermen verwijderen en ze grondig opruimen, wat enorm zou moeten helpen. Zorg ervoor dat u het water uitschakelt voordat u slangen uit het ventiel verwijdert om toegang te krijgen tot de schermen.

Slechte waterdruk

Als u de schermen van uw waterinlaatklep reinigt en nog steeds merkt dat uw wasmachine niet genoeg vult, kan dit te wijten zijn aan onvoldoende waterdruk. De meeste waterinlaatkleppen hebben ten minste 20 psi nodig om correct te werken.

Controleer de waterdruk naar uw wasmachine om ervoor te zorgen dat deze voldoende druk krijgt om goed te vullen.

Slecht werkende vulsensor

Veel wasmachines zijn gebouwd met een sensor die aangeeft dat de machine stopt met vullen wanneer het water het gewenste niveau in de kom heeft bereikt. Als deze sensor niet goed werkt, stuurt hij mogelijk een constant signaal naar de besturingskaart om aan te geven dat de machine al vol met water is. Dit zal het probleem van het waterpeil van de wasmachine laag maken.

Als u hulp nodig hebt bij het vaststellen van de oorzaak van een te laag waspeil, neemt u contact op met een wasmachine reparatie Amstelveen.

https://witgoed-reparatie.net